compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 02 10-1 t/m 16-1
WEB | mobiel
Stan & Ollie
MENU
Home > Filmnieuws > Box Office Update - week 42/ 2008

Box Office Update - week 42/ 2008

Nederlandse top drie

21-10-2008 Drie Nederlandse films bovenaan de top tien. Bride Flight komt binnen op de derde plaats. Anubis behoudt de eerste en Radeloos stijgt één plaats naar de tweede plek.

Delen op facebook

Deze week wordt de top drie geheel ingenomen door Nederlandse films. Anubis en het pad der zeven zonden behoudt de eerste plaats. Radeloos stijgt naar de tweede en Bride Flight komt deze week binnen op de derde plaats. In totaal brachten de Nederlandse films in de top tien de afgelopen week (met Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek erbij) bijna 1.5 miljoen euro op.

Andere nieuwkomers zijn Max Payne naar het gelijknamige computerspel, op de vijfde en de komedie Sex Drive op de tiende plaats. Eagle Eye wordt van de tweede plaats verstoten naar de vierde plaats en Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek, alweer een Nederlandse film, schiet omhoog van de tiende naar de zesde plaats. My Best Friend's Girl en Mamma Mia! zakken beiden drie plaatsen, respectievelijk naar de zevende en de achtste plaats. Space Chimps maakt juist weer een klein sprongetje van de elfde naar de negende plaats.

Deze week komt de actie misdaadfilm RocknRolla uit, een echte Guy Ritchie film à la Snatch en Lock, Stock and Two Smoking Barrels. Het Nederlandse filmaanbod wordt aangevuld met de politieke komedie Vox Populi van Eddy Terstall, bekend van o.a. Simon. Op filmhuis gebied draaien El olvido, een documentaire over het Peruviaanse volk in de hoofdstad Lima en het drama La Zona over de tegenstelling tussen armen en rijken in Mexico City. Ten slotte kunnen de kinderen deze week naar Son of Rambow, over een lange zomer in de jaren tachtig in Engeland.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.