compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Sonja: The White Swan

Sonja: The White Swan

***00
Waardering: 3/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarDrugs en alcoholmisbruik

drama, filmhuis

Pitch van Sonja: The White Swan
Ine Marie Wilmann (Sonja Henie)
Ine Marie Wilmann (Sonja Henie)
Delen op facebook
Sonja: The White Swan
Nederlandse première: 31-10-2019
Noorwegen, 2018, 113 min,
Het verhaal over Sonja Henie, een van 's werelds grootste atleten en de uitvinder van het moderne kunstschaatsen, die in 1936 besluit naar Hollywood te gaan om een filmster te worden. Het stort allemaal in als ze valt, dronken op het modderige ijs, in Rio de Janeiro.
Sonja: The White Swan trailer en bijzonderheden
Lina Nordqvist, de production designer van Sonja: The White Swan, won de Amanda Award for Best Scenography/Production Design voor deze film.
Aanloop
Regisseur Anne Sewitsky kan je kennen van haar eerdere werken 'Skykt Lykkeling' (2010) en Superechte Liefde (2011). Ine Marie Wilmann, die in de rol kroop van Sonja, heeft haar gezicht al vaker laten zien op het scherm. Zo speelde ze hiervoor in 'De nærmeste' (2015) en 'Nothing Ever Really Ends' (2016).
Sonja: The White Swan - Bioscopen, Tijden & Tickets

Sonja: The White Swan in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.


Synopsis distributeur
Waargebeurd en fascinerend en verhaal over kunstschaatsster en drievoudig Olympisch Kampioene Sonja Henie die eind jaren dertig de best betaalde Hollywood actrice werd.

Waargebeurd verhaal over de Noorse Sonja Henie, één van de grootste kunstschaatssters ter wereld. Op drie opeenvolgende Winterspelen won ze Olympisch Goud met deze door haar “uitgevonden” sport. In 1936 vertrekt ze naar Hollywood waar ze de best betaalde Hollywood actrice werd. Het is het opmerkelijke verhaal van een fascinerende vrouw die er alles aan doet om in de spotlight te blijven staan.