compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 17-9 t/m 23-9
Film van de week!
MENU

Stray

****0
Waardering: 4/5

Pitch

Stray is zowel een zintuiglijke reis als een kritische observatie van de samenleving door de ogen van zwerfhonden. Vanuit het perspectief van Zeytin en haar vrienden wordt de huidige Turkse maatschappij in beeld gebracht.
Delen op facebook
Stray
72 min,
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Stray - Bioscopen, Tijden & Tickets

Stray in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Door de ogen van zwerfhonden Zeytin, Nazar en Kartal, die dwalen door de straten van Istanbul, onderzoekt Stray wat het betekent om te leven zonder zekerheid en veiligheid. Terwijl ze op zoek zijn naar voedsel en onderdak, gaan de drie honden onopgemerkt op een reis door de Turkse samenleving. Ze leiden ons naar vervallen ruïnes en drukken straten en tonen ons de mensen uit de samenleving die vaak niet gezien worden: demonstranten zonder wapens, vrouwen in ongelukkige huwelijken, vluchtelingen zonder onderdak. Stray is zowel een zintuiglijke reis als een kritische observatie van de samenleving door de ogen van zwerfhonden. Vanuit het perspectief van Zeytin en haar vrienden wordt de huidige Turkse maatschappij in beeld gebracht.

Cast & Regisseur