compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 30 29-7 t/m 4-8
Film van de week!
MENU

Stray

****0
Waardering: 4/5
Voor alle leeftijden

Pitch

Stray is zowel een zintuiglijke reis als een kritische observatie van de samenleving door de ogen van zwerfhonden. Vanuit het perspectief van Zeytin en haar vrienden wordt de huidige Turkse maatschappij in beeld gebracht.
Delen op facebook
Stray
Nederlandse première: 26-8-2021
72 min,

Stray trailer

Trailer van StrayBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Strayhttps://i1.ytimg.com/vi/cxPorkOugPA/hqdefault.jpg2021-06-13
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Stray - Bioscopen, Tijden & Tickets

Stray in de bioscoop

Synopsis distributeur

Het leven van een zwerfhond kan zwaar zijn, bijvoorbeeld als je geschopt wordt door een voorbijganger. Maar soms heb je geluk en vind je een overgebleven maaltijd met vlees, ren je eindeloos over het strand of huil je mee met een oproep tot het gebed. Dag in dag uit dwalen Zeytin, Nazar en puppy Kartal door de straten van Istanboel – de camera volgt hen op deze reis. Wanneer de zwerfhonden plezier lijken te hebben in het plagen van een kat, doet Stray denken aan documentairehit Kedi (2016), een eerbetoon aan de zwerfkatten van Istanboel. Het ene moment luisteren we mee met gesprekken van de inwoners van de Turkse hoofdstad, het andere moment bevinden de honden zich plotseling midden in een demonstratie. Een groep Syrische jongeren besluit voor puppy Kartal te zorgen, terwijl Zeytin en Nazar hun toevlucht zoeken bij de outcasts van de Turkse samenleving. Stray is een zintuigelijke mozaïekfilm door de ogen van zwerfhonden, vol inspirerende reflecties op vrijheid, solidariteit en naastenliefde.

Cast & Regisseur