compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU

The Basque Ball: The Skin Against the Stone

***1/20
Waardering: 3.5/5

Pitch

Interviews met politici (Ibarretxe, Félipe Gonzalez), artiesten (Fermin Muguruza) en priesters die hun mening uitspreken en hun gekoesterde wens naar dialoog, discussie en begrip over de huidige Baskische politiek.
Delen op facebook
The Basque Ball: The Skin Against the Stone
Spanje, 2003, 110 min,

bijzonderheden

Medem heeft er veel documentaire beelden van Baskische sporten, feesten en historische gebeurtenissen bijgevoegd om het geheel te completeren. Let op de fantastische Orson Welles kijk op de Basken of de gehandicapte Pelota-spelers. Dit tezamen met de prachtige muziek van Mikel Laboa. Verplichte kost voor iedereen die meer wil weten over de huidige Baskische politiek en de laatste Julio Medemfilm niet wil missen.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

In 2002 waagde Julio Medem zich aan een documentaire over de Baskische situatie. Hij maakte een gepassioneerde, puur humane oproep voor het openen van een dialoog tussen de verschillende Baskische politieke partijen en de Spaanse regering. Helaas demoniseerde de toenmalige Aznar met zijn Partido Popular deze film en de regisseur als zijnde pro-terrorist. Pogingen werden ondernomen om de film te verbieden (o.a. op het Londens filmfestival) en tijdens de jaarlijkse Goya-uitreiking stonden er pro en contra betogingen voor de deur.

The Basque Ball: The Skin Against the Stone - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Basque Ball: The Skin Against the Stone in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Alicia Produce

Cast & Regisseur