compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

The Blue Caftan

Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngst

Pitch van The Blue Caftan

Ayoub Missioui (Youssef), Lubna Azabal (Mina) en Saleh Bakri (Halim)

Ayoub Missioui (Youssef), Lubna Azabal (Mina) en Saleh Bakri (Halim)

Delen op facebook
The Blue Caftan
Nederlandse première: 23-3-2023
België, Denemarken, Frankrijk, Marokko, 2022, 123 min,

In The Blue Caftan runnen Halim en Mina een traditionele kaftanwinkel in een van de oudste medina's van Marokko. Ze huren een getalenteerde jongeman in als leerling. Langzaam beseft Mina hoeveel haar man ontroerd is door zijn aanwezigheid.

Bekijk bij:

meJane

The Blue Caftan trailer en bijzonderheden

Officiële inzending van Marokko voor de categorie 'Best International Feature Film' van de 95e Academy Awards in 2023.

Trailer van The Blue CaftanBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Blue Caftanhttps://i1.ytimg.com/vi/laRKvjWYtK4/hqdefault.jpg2023-03-04
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Maryam Touzani maakte eerder Adam (2019).
De Belgische actrice was eerder onder meer te zien in Adam (2019), Incendies (2010), Body of Lies (2008) en Strangers (2007).
De in Israel geboren Saleh Bakri was onder meer te zien in Wajib (2017), Le Sel de la Mer (2008) en The Band's Visit (2007).

The Blue Caftan - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Blue Caftan in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

In The Blue Caftan toont regisseur Maryam Touzani (Adam) dat liefde verschillende vormen kan aannemen. De fenomenale acteerprestaties van Saleh Bakri en de Belgische Lubna Azabal (Incendies, Adam)) zorgen samen met de prachtige cinematografie voor een aangrijpende, warme en universele film. Halim (Saleh Bakri) heeft samen met zijn vrouw Mina (Lubna Azabal) een traditionele kaftanwinkel in de medina van Salé, Marokko. Zijn authentieke handwerk levert schitterende kaftans op. Hun hele huwelijk lang leven ze al met een geheim, maar desondanks heeft het echtpaar een enorme genegenheid voor elkaar. Mina's ziekte en de komst van Youssef, een nieuwe leerling die het vak wil leren, zorgen er voor dat dit fragiele evenwicht onder druk komt te staan. Verenigd in hun liefde, helpen ze elkaar om hun angsten onder ogen te zien. The Blue Caftan is geselecteerd voor het IFFR 2023. In Cannes werd de film met een staande ovatie ontvangen en won hij de FIPRESCI-prijs in het Un Certain Regard-programma.

Productiemaatschappij: Ali n' Productions, Les Films du Nouveau Monde, Snowglobe Theatre, Velvet Films

Cast & Regisseur