compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU

The Happy Prince

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikDiscriminatieDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van The Happy Prince

Rupert Everett (Oscar Wilde)

Rupert Everett (Oscar Wilde)

Delen op facebook
The Happy Prince
Nederlandse première: 19-7-2018
België, Duitsland, Italië, Verenigd Koninkrijk, 2018, 105 min,

De flamboyante Oscar Wilde beleefde enorme successen in Engeland, maar zijn nadagen slijten hij en zijn aan lusten vergane lichaam in een schemerwereld. Dan geeft de liefde zijn dandywereld een nieuw impuls.

Bekijk bij:

Cinemember

The Happy Prince trailer en bijzonderheden

Rupert Everett heeft zichzelf niet toevallig gecast om het dandyisme van Oscar Wilde neer te zetten, en niet alleen vanwege zijn lengte. Hijzelf komt ook uit een gegoed milieu en heeft ook een opvoeding gehad in privéscholen en internaten. Daarnaast heeft hij ook in veel toneelstukken en films gespeeld die zijn gebaseerd op het werk van Wilde.
Everett werd genomineerd voor beste acteur tijdens de Berlin International Film Festival 2018.

Trailer van The Happy PrinceBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Happy Princehttps://i1.ytimg.com/vi/C3f5duekouw/hqdefault.jpg2018-06-21
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Rupert Everett debuteert met deze film als regisseur. Hij speelde eerder in The Importance of Being Earnest (2002) een toneelstuk van Oscar Wilde. Hij is vooral bekend van zijn rollen in My Best Friend's Wedding (1997) en An Ideal Husband (1999) waarvoor hij vaak gelauwerd werd.

Onze recensie ***00

Rupert Everett en Colin Morgan in The Happy Prince (c) 2018

Recensie The Happy Prince

Rupert Everett maakt zijn regiedebuut met een film over de legendarische 19e-eeuwse schrijver, dichter en dandy Oscar Wilde. ...lees de volledige recensie

The Happy Prince - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Happy Prince in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Happy Prince zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


De onafwendbare ondergang van de homoseksuele dandy Oscar Wilde, die altijd alles in stijl doet.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Ooit was de flamboyante Oscar Wilde een van de meest geliefde auteurs van Engeland, maar na op een zijspoor te zijn beland, brengt hij zijn laatste dagen verbannen door. Zijn bourgondische leefstijl heeft zijn lichaam zwak en zwaar achtergelaten, maar hij is nog altijd scherp van geest. In het laatste hoofdstuk van zijn leven wordt hij geteisterd door verlangens en geconfronteerd met de vergankelijkheid van lusten, maar wordt de waarde van echte liefde ook eindelijk ontmaskerd.

Productiemaatschappij: BBC, Centre du Cinéma et de l'Audiovisuel de la Fédérat, Cine Plus Filmproduktion (co-production), Daryl Prince Productions (in association with), Entre chien et loup, Heimatfilm (service production company), Maze Pictures (production company), Palomar (co-production), Raindog Films (in association with), Robert Fox Limited (co-production)

Cast & Regisseur

Colin Firth

Reggie Turner
Emily Watson

Constance Wilde
Rupert Everett

Oscar Wilde
Béatrice Dalle

Café Manager
André Penvern

Mr. Duploirier