compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 25-5 t/m 31-5
Film van de week!
MENU

The New Gospel

**1/200
Waardering: 2.8/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaar

Pitch

Na Pier Paolo Pasolini met Il Vangelo secondo Matteo uit 1964 en Mel Gibson met The Passion of the Christ uit 2004, is de Milo Rau de derde theater/film regisseur die het leven van Jezus Christus heeft verfilmd vanuit de Italiaanse plaats Matera.
Delen op facebook
The New Gospel
Duitsland, Italië, Zwitserland, 2020, 107 min,

The New Gospel trailer

Trailer van The New GospelBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The New Gospelhttps://i1.ytimg.com/vi/xI0KKivV4k4/hqdefault.jpg2021-03-08
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Synopsis distributeur

De Zwitserse regisseur Milo Rau, artistiek leider van het Belgische theater NTGent, trekt met zijn filmploeg naar het Italiaanse Matera, om er het Nieuwe Testament of ruwweg ‘het leven van Jezus’ te verfilmen. De plek in de zuidelijke regio Basilicata is om verschillende redenen gekozen: niet alleen verfilmde ook Pasolini (Il Vangelo secondo Matteo, 1964) en Mel Gibson (The Passion of the Christ, 2004) er hun respectievelijke versies – waarmee Rau zich weinig bescheiden in een historische traditie van grote filmmakers plaatst – maar in Matera vindt Rau ook de sociale en politieke grondstof om van het bijbel verhaal een verhaal van nu te maken.
In Rau’s verfilming is Jezus niet zozeer een religieuze voorman als wel de (zwarte) aanvoerder van een sociale strijd die opkomt voor waardige arbeidsomstandigheden: La rivoltà della dignità. Zijn volgelingen zijn een gemeenschap van uitgebuite, vernederde, veelal gekleurde arbeiders. ‘Het gevecht voor waardigheid is het gevecht van deze tijd’, roept een van de actievoerders tijdens een betoging. Maar we weten allemaal hoe het de onruststoker Jezus uiteindelijk verging.’ The New Gospel is vanaf 25 maart a.s. alleen te zien via Picl.

Productiemaatschappij: Fondazione Matera Basilicata 2019 (co-production), Fruitmarket Kultur und Medien, IIPM, Langfilm, SRF (co-production), SRG, ZDF

Cast & Regisseur

Maia Morgenstern

Mother Mary
Enrique Irazoqui

John the Baptist
Marcello Fonte

Pontius Pilate
Milo Rau

Regisseur