compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Films > The Road to Mandalay

The Road to Mandalay

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaar

drama, filmhuis

Pitch van The Road to Mandalay
The Road to Mandalay: Zhendong Ke ((as Ko Kai))
The Road to Mandalay: Zhendong Ke ((as Ko Kai))
Delen op facebook
The Road to Mandalay
Nederlandse première: 26-7-2018
Myanmar, Taiwan, 2016, 108 min,
Lianqing and Guo zijn twee Birmese vluchtelingen in Thailand. Ze vinden liefde bij elkaar, maar hun illegale status maakt hun bestaan nogal onzeker.
trailer en bijzonderheden over The Road to Mandalay
Op het filmfestival van Venetië won deze film in 2016 de 'Fedeora Award for Best Film'.
Aanloop van The Road to Mandalay
The Road to Mandalay is ook de titel van vele liedjes en gedichten. De zin komt het eerst voor in het gedicht 'Mandalay' (1892) van de Britse schrijver Rudyard Kipling. Dit gedicht gaat over een onbereikbare liefde tussen een Britse soldaat en zijn Birmese vriendin.
BioscoopAgenda van The Road to Mandalay

The Road to Mandalay in de bioscoop

Wil je The Road to Mandalay zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 20 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Twee arme Birmezen proberen hun troosteloze en door burgeroorlog verscheurde bestaan te ontvluchten naar Thailand.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Het aangrijpende verhaal van Lianqing, een van de miljoenen Birmezen die hun thuisland ontvluchten op zoek naar een beter bestaan elders.

De ambitieuze, vastberaden Lianqing is een van de miljoenen Birmezen die hun thuisland ontvluchten op zoek naar een beter bestaan. Op een zomeravond reist ze met behulp van mensensmokkelaars per boot, motor en vrachtwagen naar Bangkok, waar vrienden op haar wachten. Ze vindt er al snel een baan, een huis én een geliefde: de behulpzame Guo, die haar vergezelde tijdens de barre tocht over de grens met Thailand. Zonder papieren hangt hun leven echter van onzekerheden aan elkaar: goedbetaalde banen voor illegale immigranten zijn er niet en de kans om gearresteerd en gedeporteerd te worden is groot. Voor Lianqing is dan ook niet Bangkok, maar Taiwan de gedroomde eindbestemming. En ze heeft er vrijwel alles voor over om die droom uit te laten komen.