compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU

The Road to Mandalay

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaar

Pitch van The Road to Mandalay

Zhendong Ke ((as Ko Kai))

Zhendong Ke ((as Ko Kai))

Delen op facebook
The Road to Mandalay
Nederlandse première: 26-7-2018
Myanmar, Taiwan, 2016, 108 min,

Lianqing and Guo zijn twee Birmese vluchtelingen in Thailand. Ze vinden liefde bij elkaar, maar hun illegale status maakt hun bestaan nogal onzeker.

Bekijk bij:

Cinemember

The Road to Mandalay trailer en bijzonderheden

Op het filmfestival van Venetië won deze film in 2016 de 'Fedeora Award for Best Film'.

Trailer van The Road to MandalayBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Road to Mandalayhttps://i1.ytimg.com/vi/Rg5uRZMEFdw/hqdefault.jpg2018-04-13
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

The Road to Mandalay is ook de titel van vele liedjes en gedichten. De zin komt het eerst voor in het gedicht 'Mandalay' (1892) van de Britse schrijver Rudyard Kipling. Dit gedicht gaat over een onbereikbare liefde tussen een Britse soldaat en zijn Birmese vriendin.

The Road to Mandalay - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Road to Mandalay in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Het aangrijpende verhaal van Lianqing, een van de miljoenen Birmezen die hun thuisland ontvluchten op zoek naar een beter bestaan elders.

De ambitieuze, vastberaden Lianqing is een van de miljoenen Birmezen die hun thuisland ontvluchten op zoek naar een beter bestaan. Op een zomeravond reist ze met behulp van mensensmokkelaars per boot, motor en vrachtwagen naar Bangkok, waar vrienden op haar wachten. Ze vindt er al snel een baan, een huis én een geliefde: de behulpzame Guo, die haar vergezelde tijdens de barre tocht over de grens met Thailand. Zonder papieren hangt hun leven echter van onzekerheden aan elkaar: goedbetaalde banen voor illegale immigranten zijn er niet en de kans om gearresteerd en gedeporteerd te worden is groot. Voor Lianqing is dan ook niet Bangkok, maar Taiwan de gedroomde eindbestemming. En ze heeft er vrijwel alles voor over om die droom uit te laten komen.

Productiemaatschappij: Bombay Berlin Film Productions, CMC, Fine Time Entertainment, Flash Forward Entertainment, House on Fire, Myanmar Montage Films, Pop Pictures, Seashore Image Production, Star Ritz Productions Co.

Cast & Regisseur

Zhendong Ke

(as Ko Kai)
Midi Z

Regisseur
Giong Lim

Muziek
The Road to Mandalay poster