compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 23-11 t/m 29-11
Film van de week!
MENU

The Tobacconist

***00
Waardering: 3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarSeksGrof taalgebruikDiscriminatieAngst

Pitch van The Tobacconist

The Tobacconist filmstill

The Tobacconist filmstill

Delen op facebook
The Tobacconist
Nederlandse première: 17-9-2020
Duitsland, Oostenrijk, 2018, 117 min,

In The Tobacconist werkt de zeventienjarige Franz als leerling in een tabakszaak in 1937, de gevolgen van de Beurskrach van 1929 zijn ook in Wenen voelbaar. Hij raakt bevriend met een vaste klant, de beroemde Sigmund Freud. Wanneer hij ook oog krijgt voor een danseres die hij niet kan peilen, vraagt hij Freud om advies. Maar dan vallen de nazis Wenen binnen. En iedereen komt voor keuzes te staan.

Bekijk bij:

meJaneDisney+

The Tobacconist trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op de internationale bestseller van Robert Seethaler, 'De Weense sigarenboer'. Eén van de laatste rollen van acteur Bruno Ganz.

Trailer van The TobacconistBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Tobacconisthttps://i1.ytimg.com/vi/Ckh7uto9itk/hqdefault.jpg2020-02-18
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De Oostenrijkse regisseur Nikolaus Leytner is vooral bekend van zijn tv-werk, hij zijn eerdere films waren enkel bedoeld voor de Duitssprekende markt.
Internationale filmdebuut van de opkomende Oostenrijkse acteur Simon Morzé.
De Zwitserse acteur Bruno Ganz heeft zichzelf onsterfelijk gemaakt met zijn vertolking van Adolf Hitler in Der Untergang (2014), hij had al internationale bekendheid bereikt met Der Himmel über Berlin (1987) en was een vaste waarde in Europese en internationale films zoals Night Train to Lisbon (2013) en The Party (2017).

The Tobacconist - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Tobacconist in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Tobacconist zien? Koop of huur de film hier:


meJane Disney+

In de periode na de Beurskrach van 1929. Een jonge man raakt bevriend met de vaste klant van de sigarenboer waar hij werkt, Sigmund Freud. Maar dan vallen de nazi's Wenen binnen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een teder, hartverscheurend verhaal over een jongeman en zijn vriendschap met Sigmund Freud voor de tijd van de Duitse annexatie in Wenen.

Een teder, hartverscheurend verhaal over een jongeman en zijn vriendschap met Sigmund Freud voor de tijd van de Duitse annexatie in Wenen. De zeventienjarige Franz (Simon Morzé) reist naar Wenen om in de leer te gaan bij een sigarenhandelaar. Daar ontmoet hij de vaste klant Sigmund Freud (Bruno Ganz). Franz is geïntrigeerd door het werk en de kennis van Freud en na verloop van tijd vormt er een unieke vriendschap tussen de twee. Dan ontmoet Franz de verleidelijke Anezka, een danseres uit Bohemen. Hij wordt hopeloos verliefd op haar, maar Anezka blijft maar wisselende signalen afgeven. Hij vraagt advies aan de befaamde psychoanalyticus, die toegeeft dat het vrouwelijk geslacht ook voor hem een groot mysterie is. Ondertussen blijft de politieke en sociale omstandigheden in Oostenrijk verslechteren. Wanneer de Nazi’s in Wenen aankomen worden Franz, Freud en Anezka meegesleurd in een stroom van gebeurtenissen. Ieder staat voor een grote beslissing: blijven of vluchten? Gebaseerd op het boek ‘De Weense sigarenboer’ van Robert Seethaler.

Productiemaatschappij: ARD, Epo-Film Produktionsgesellschaft, FilmVergnuegen (service production), Glory Film, Perathon Film-und Fernsehproduktions GmbH (co-prod, Perathon Film-und Fernsehproduktions GmbH (co-prod, TOBIS Film (co-production)

Cast & Regisseur

Bruno Ganz

Prof. Sigmund Freud
Johannes Krisch

Otto Trsnjek
Simon Morzé

Franz Huchel
Erni Mangold

Frau im Pelzmantel im Bahnhof