compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU

The Tobacconist

***00
Waardering: 3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarSeksGrof taalgebruikDiscriminatieAngst

Pitch

Een teder, hartverscheurend verhaal over een jongeman en zijn vriendschap met Sigmund Freud voor de tijd van de Duitse annexatie in Wenen.
Delen op facebook
The Tobacconist
Nederlandse première: 17-9-2020
Duitsland, Oostenrijk, 2018, 117 min,

The Tobacconist trailer

Trailer van The TobacconistBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Tobacconisthttps://i1.ytimg.com/vi/Ckh7uto9itk/hqdefault.jpg2020-02-18
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

The Tobacconist - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Tobacconist in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Een teder, hartverscheurend verhaal over een jongeman en zijn vriendschap met Sigmund Freud voor de tijd van de Duitse annexatie in Wenen. De zeventienjarige Franz (Simon Morzé) reist naar Wenen om in de leer te gaan bij een sigarenhandelaar. Daar ontmoet hij de vaste klant Sigmund Freud (Bruno Ganz). Franz is geïntrigeerd door het werk en de kennis van Freud en na verloop van tijd vormt er een unieke vriendschap tussen de twee. Dan ontmoet Franz de verleidelijke Anezka, een danseres uit Bohemen. Hij wordt hopeloos verliefd op haar, maar Anezka blijft maar wisselende signalen afgeven. Hij vraagt advies aan de befaamde psychoanalyticus, die toegeeft dat het vrouwelijk geslacht ook voor hem een groot mysterie is. Ondertussen blijft de politieke en sociale omstandigheden in Oostenrijk verslechteren. Wanneer de Nazi’s in Wenen aankomen worden Franz, Freud en Anezka meegesleurd in een stroom van gebeurtenissen. Ieder staat voor een grote beslissing: blijven of vluchten? Gebaseerd op het boek ‘De Weense sigarenboer’ van Robert Seethaler.

Productiemaatschappij: ARD, Epo-Film Produktionsgesellschaft, FilmVergnuegen (service production), Glory Film, Perathon Film-und Fernsehproduktions GmbH (co-prod, Perathon Film-und Fernsehproduktions GmbH (co-prod, TOBIS Film (co-production)

Cast & Regisseur

Bruno Ganz

Prof. Sigmund Freud
Erni Mangold

Frau im Pelzmantel im Bahnhof
Martin Oberhauser

Ober im Kaffeehaus
Johannes Krisch

Otto Trsnjek