compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
Film van de week!
MENU

This Is Not a Burial, It's a Resurrection (EN subtitles)

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaara

Pitch van This Is Not a Burial, It's a Resurrection (EN subtitles)

This Is Not a Burial, It's a Resurrection (EN subtitles) filmstill

This Is Not a Burial, It's a Resurrection (EN subtitles) filmstill

Delen op facebook
This Is Not a Burial, It's a Resurrection (EN subtitles)
Nederlandse première: 29-7-2021
Italië, Lesotho, Zuid-Afrika, 2019, 120 min,

In This Is Not a Burial, It's a Resurrection besluit de 80-jarige weduwe Mantoa om zich te verzetten tegen re-locatie van haar dorp omwille van een te bouwen stuwmeer, waarvoor haar dorp en begraafplaats moeten wijken. Haar hernieuwde wil om te strijden ontsteekt ook bij de andere dorpelingen anti-koloniale gevoelens.

This Is Not a Burial, It's a Resurrection (EN subtitles) trailer en bijzonderheden

De film is de tweede Zuid-Sotho-talige speelfilm van regisseur Lemohang Jeremiah Mosese, die geschiedenis schreef als de allereerste Oscar-inzending van het land Lesotho voor de beste internationale speelfilm.

Trailer van This Is Not a Burial, It's a Resurrection (EN subtitles)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film This Is Not a Burial, It's a Resurrection (EN subtitles)https://i1.ytimg.com/vi/Xl86X5qlNQk/hqdefault.jpg2021-07-29
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De Zuid-Afrikaanse actrice Mary Twala Mlongo speelde eerder in Lucky (2011).

This Is Not a Burial, It's a Resurrection (EN subtitles) - Bioscopen, Tijden & Tickets

This Is Not a Burial, It's a Resurrection (EN subtitles) in de bioscoop

Wil je This Is Not a Burial, It's a Resurrection (EN subtitles) zien? Koop of huur de film hier:Een 80-jarige weduwe moet samen met de andere dorpelingen het dorp verlaten omwile van een nieuw te bouwen stuwmeer. Zij besluit zich te verzetten.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een kleine dorpsgemeenschap in Lesotho komt onder leiding van de 80-jarige weduwe Mantoa in verzet tegen de gedwongen huisuitzetting, in vorm van een melancholisch sprookje.

In een klein dorp in de bergen van Lesotho wacht de 80-jarige weduwe Mantoa op de terugkeer haar zoon, een arbeidsmigrant die in een Zuid-Afrikaanse kolenmijn werkt. Het is kerstmis als ze slecht nieuws krijgt. Haar zoon blijkt omgekomen te zijn bij een mijnongeluk. Door het plotselinge nieuws van zijn vroegtijdige dood, worstelt Mantoa met haar bestaan. Er ontstaat een onzichtbare muur van verbijstering tussen haar en de buitenwereld. God, het dorp en ook de werkelijkheid schijnen steeds verder weg. Verteerd door verdriet, verlangt ze steeds meer naar de dood en de hereniging met haar familie. Ze wil graag bij haar dierbaren op de plaatselijke begraafplaats begraven worden. Weduwe Mantoa bereidt zich voor op haar einde door alvast haar uitvaart te regelen en afscheid te nemen van wereldse zaken. Net op dat moment wordt bekendgemaakt dat haar hechte gemeenschap moet wijken voor de aanleg van een stuwmeer. Alle dorpelingen moeten verkassen naar stedelijke gebieden, om hun huizen, akkers, begraafplaats, levens en tradities voorgoed achter te laten. Terwijl de meesten vooral overdonderd zijn door het bizarre nieuws, ontlokt het bij Mantoa juist een hernieuwde levenslust. Ze is geenszins van plan om te wijken voor de zogenaamde vooruitgang. Door haar inzet ontstaat er een collectieve geest van verzet binnen de gemeenschap. Het gaat uiteindelijk niet om de begrafenis, maar om de wederopstanding. In de laatste dramatische momenten van haar leven wordt de legende van Mantoa gesmeed en voor eeuwig vastgelegd.