compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
Film van de week!
MENU

Viver Mal

Living Bad

Mogelijk schadelijk tot 14 jaarSeksGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch

In Viver Mal arriveren gasten tijdens een weekend in het hotel: een stel gekweld door eindeloze onenigheid; een dominante moeder die het huwelijk van haar dochter vergiftigt; twee meisjes die hun relatie proberen te redden tegenover de tegenwerking van een bezitterige moeder.
Delen op facebook
Viver Mal
Nederlandse première: 29-8-2024
Frankrijk, Portugal, 2023, 124 min,

Viver Mal trailer en bijzonderheden

De film is de keerzijde en het complement van Mal Viver (2023). Het tweeluik Mal viver/Viver mal won de prijs voor beste Portugese film op IndieLisboa in 2023.

Trailer van Viver MalBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Viver Malhttps://i1.ytimg.com/vi/Yf1nZa_08pw/hqdefault.jpg2024-05-31
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Joo Canijo regisseerde eerder Obrigao (2012) en Sangue do Meu Sangue (2011).

Viver Mal - Bioscopen, Tijden & Tickets

Viver Mal in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

In Mal Viver bleven de hotelgasten op de achtergrond; in tegenhanger Viver Mal zijn zij het die onder het fileermes van regisseur Canijo belanden.

Met de films van Ingmar Bergman en het toneelwerk van August Strindberg als voorbeeld gaat regisseur Joo Canijo verder op het spoor dat hij in Mal Viver uitzette: de ontmaskering van moederliefde als kil egosme en emotionele chantage. In Mal Viver, het op zichzelf staande eerste deel van een tweeluik, zagen we hoe de vijf vrouwen uit n familie die het hotel draaiende houden, elkaar verstikten in een intergenerationeel trauma. In het tweede deel, ook los van deel n te bekijken, is het de beurt aan de gasten om de emoties tot een kookpunt te voeren. Canijo draaide zijn tweeluik in n keer, waardoor de verschillende verhaallijnen naadloos in elkaar schuiven. Mal Viver won vorig jaar de juryprijs tijdens de Berlinale, maar voor de totaalervaring kan dit tweede deel natuurlijk niet gemist worden. Al moet je als kijker wel bestand zijn tegen Canijo's diep mistroostige mensbeeld.
Regisseur Joo Canijo begon zijn carrire als assistent-regisseur van grote namen Manoel de Oliveira, Wim Wenders, Alain Tanner en Werner Schroeter.

Productiemaatschappij: Les Films de l'Aprs-Midi, Midas Filmes