compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 25-11 t/m 1-12
Film van de week!
MENU

Wendy & Dixie (NL)

**1/200
Waardering: 2.8/5
Voor alle leeftijden

Pitch van Wendy & Dixie (NL)

Jule Hermann (Wendy)

Jule Hermann (Wendy)

Delen op facebook
Wendy & Dixie (NL)
Nederlandse première: 29-3-2018
Duitsland, 2017, 91 min,

De 12-jarige Wendy is sinds een lelijke val geen fan meer van paarden. Maar dan ontmoet ze het gewonde paard Dixie. Ze sluit vriendschap met Dixie en probeert het beestje uit handen van de slager te houden.

Wendy & Dixie (NL) trailer en bijzonderheden

Het paard dat 'Dixie' speelt heet in werkelijkheid 'Larima' en komt uit de Spaanse bergen. De naam van hoofdrolspeelster Wendy is gebaseerd op een Duits paardentijdschrift.

Trailer van Wendy & Dixie (NL)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Wendy & Dixie (NL)https://i1.ytimg.com/vi/Ty4TQLq5oNE/hqdefault.jpg2018-03-29
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Dagmar Seume is vooral bekend als regisseur van de crimi 'Tatort'.

Synopsis distributeur

De 12-jarige Wendy staat absoluut niet te trappelen wanneer haar ouders besluiten de hele zomer door te brengen op de vervallen paardenboerderij van haar oma. Sinds de dood van Wendy’s opa heeft haar oma zelf de touwtjes in handen op de stal, maar ze krijgt het al snel moeilijk door de komst van de moderne manege St. Georg. Wendy heeft het niet zo op paarden. Vroeger reed ze het liefst iedere dag, maar sinds een ernstig ongeluk is alles anders. Eenmaal bij oma aangekomen blijft Wendy’s aandacht hangen bij een gewond paard die de plaatselijke slager probeert te vangen. Wendy helpt ‘Dixie’ ontsnappen en er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen de twee. De komst van Dixie verandert Wendy’s leven voorgoed. Maar hoelang zal ze het beestje kunnen verbergen en zal oma’s paardenboerderij wel kunnen blijven bestaan?

Productiemaatschappij: Bantry Bay Productions, Production Concept, Sony Pictures Home Entertainment, Sony Pictures Releasing

Cast & Regisseur

Rolf Berg

Pfarrer
Nadeshda Brennicke

Ulrike Immhof
Jesse Albert

Biancas Vater
Waldemar Kobus

Klaus Röttgers
Dagmar Seume

Regisseur