compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 45 7-11 t/m 13-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > XIII

XIII

komedie

Pitch van XIII
XIII filmstill
XIII filmstill
Delen op facebook
XIII
Nederlandse première: 31-10-2019
Nederland, 2019, 90 min,
Vijf vrienden gaan een 24 uurs spel aan met 13 opdrachten, wat steeds gekkere, tot zelfs hallucinerende situaties leidt. Kalvijn komt achter een groot geheim tijdens het spelen van het Japanse spel XIII.
trailer en bijzonderheden over XIII
De film is in een soort 24-uurs uitdaging, waarbij enkele acteurs de script pas enkele uren voor de opnames krijgen. De film is gefilmd volgens de guerrilla-film-methode, met meerdere ploegen tegelijk, er is zelfs een behind-the-scenes geschoten. Tijdens de opnames zijn meerdere scènes aangepast en moesten er ook opdrachten uitgevoerd worden, zoals een optreden in de Ziggodome.

Jeroen Pauw is voor het eerst als acteur te zien, eerder figureerde hij in films als nieuwslezer. Ook autocoureur Tim Coronel

Bodybuilder Olivier Richters is hier voor het eerst te zien als acteur, maar bouwt gestaag aan een carrière als acteur door zijn aangekondigde rollen in "Ravers" (2019), The King's Man (2020) en Black Widow (2020).
Aanloop van XIII
Kelvin Boerma a.k.a. Kalvijn maakte eerder zijn debuut als acteur bij De Film van Dylan Haegens (2018) en later speelde hij ook een rol bij "Elvy's Wereld So Ibiza!" (2018).
BioscoopAgenda van XIII

XIII in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.