compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > An Elephant Sitting Still > Detailinformatie

An Elephant Sitting Still

****0
Waardering: 4/5

Detailinformatie over de film An Elephant Sitting Still

Niet voor personen jonger dan 16 jaar

drama

Meer info voor de echte fans

Regie

Met

Yu Zhang
Yu Zhang
Yu Cheng
Xueyang Wang
Xueyang Wang
Cheng's friend's wife
Congxi Li
Congxi Li
Wang Jin
Shunzi
Shunzi
Cheng's mother
Jing Guo
Jing Guo
Dean's wife
Zhao-Yan Guo-Zhang
Zhao-Yan Guo-Zhang
Bu's father (as Guozhang ZhaoYan)
Miaomiao He
Miaomiao He
Cheng's friend's Mother
Ximan Huang
Ximan Huang
White dog's female owner
Yixin Kong
Yixin Kong
Jin's granddaughter
Wei Kong
Wei Kong
Jin's son-in-law
Suyun Li
Suyun Li
Bu's mother

Ook met

Qing LI (White dog's male owner), Danyi Li (Jin's daughter), Binyuan Li (Scapler), Zhenghui Ling (Li Kai), Jianmin Liu (Bu's uncle), Wang Ning (Ling's mother), Xiang Rong Dong (Dean), Uvin Wang (Huang Ling (as Wang Yuwen)), Chaobei Wang (Cheng's friend), Ember Yu (Billiard Hall Receptionist), Xiaolong Zhang (Yu Shuai), Zhouqiang Zhang (Restaurant chef), Manzi Zhuyan (Cheng's lover)

Scenario

Camera

Montage

Production
design

Muziek

Productie-
maatschap-
pijen

Dongchun Films
Synopsis distributeur
Een vier uur durende kroniek van verdovende wanhoop over mensen die gebukt gaan onder economische crisis en nihilistische toekomstperspectieven.

Het diep melancholische drama An Elephant Sitting Still van de Chinese filmregisseur Hu Bo volgt vier ontevreden jongeren en kleine criminelen die in een voormalige industriestad in het noorden van China wonen. In deze vier uur durende kroniek van verdovende wanhoop, die zich afspeelt in de loop van één enkele dag, maken we kennis met Wei Bu, een tienerjongen die overgeleverd is aan zijn wrede vader en de bullebakken op school; zijn liefje Huang Ling, die een affaire met een leraar heeft die op internet terecht komt; Wang Jin, een oudere man die door zijn familie naar een verpleeghuis wordt gestuurd en tenslotte Yu Cheng een ellendige, overspelige lokale crimineel. Een voice-over opent de film met een parabel over een olifant die onbeweeglijk in de stad Manzhouli zit, zijn ogen sluitend voor de chaos in zijn omgeving. Hu lijkt hiermee te suggereren dat onwetendheid een manier van overleven is, of dat sommigen door de vernedering van het dagelijks leven worden verlamd. Hoewel de nadruk vooral ligt op de identiteit van de personages, laat de film er geen twijfel over bestaan ??dat hun emotionele problemen en nihilistische vooruitzichten direct of indirect worden veroorzaakt door de economische depressie van de stad. Hu Bo's film over mensen die gebukt gaan onder de economische druk is een intiem, empathisch en vooral gevoelig portret van menselijk lijden