compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
WEB | mobiel
Aladdin - Film van de week!
MENU
Home > Films > At Eternity's Gate > Detailinformatie

At Eternity's Gate

***1/20
Waardering: 3.3/5

Detailinformatie over de film At Eternity's Gate

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGrof taalgebruikAngstDrugs en alcoholmisbruik

biografie, drama, filmhuis

Meer info voor de echte fans

Met

Willem Dafoe
Willem Dafoe
Vincent Van Gogh
Oscar Isaac
Oscar Isaac
Paul Gauguin
Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen
The Priest
Rupert Friend
Rupert Friend
Theo Van Gogh
Mathieu Amalric
Mathieu Amalric
Dr. Paul Gachet
Vincent Perez
Vincent Perez
The Director
Emmanuelle Seigner
Emmanuelle Seigner
Madame Ginoux
Amira Casar
Amira Casar
Johanna Van Gogh
Laurent Bateau (II)
Laurent Bateau (II)
Joseph Roulin
Lolita Chammah
Lolita Chammah
Girl on the Road

Met de stem van

Louis Garrel
Louis Garrel
Aurier's Article

Ook met

François Delaive (Artists Tambourin), Nicolas Abraham (Artists Tambourin), Vincent Grass (Café Owner), Alexis Michalik (Artists Tambourin), Thierry Nenez (Clerk H?'tel de la Gare), Vladimir Consigny (Doctor Felix Ray), Stella Schnabel (Gaby), Alan Aubert (Albert Aurier / Painter (as Alan Aubert-Carlin)), Montassar Alaya (Zouave (as AlaÏa Montassar)), Milo Aubriet (School Child), Alfred Bloch (School Child), Solal Forte (Gaston), Arthur Gloanec (School Child), Manuel Guillot (Artists Tambourin), Arthur Jacquin (René), Didier Jarre (Asylum Guard), Johan Kugelberg (Surgeon), Romane Libert (School Child), Frank Molinaro (Toulouse Lautrec), Clément Paul Lhuaire (Emile Bernard (as Clement Luhaire)), Victor Pontecorvo (Farmer's Son), Clélia Robin-Oeustricher (School Child), Ludmilla Roitbourd (School Child), Paul Théotime (School Child)

Production
design

Productie-
maatschap-
pijen

Iconoclast, Riverstone Pictures, SPK Pictures
Synopsis distributeur
Wanneer Vincent van Gogh (Willem Dafoe) in 1886 verhuist, met als doel door te breken als kunstenaar, leert hij een avant-gardistische groep kunstenaars kennen, onder wie Paul Gauguin. Maar Van Gogh stuit op onbegrip en afwijzingen en vertrekt uiteindelijk naar Arles in de hoop een nieuw bestaan te bouwen. In zijn zoektocht naar aanvaarding, verliest Van Gogh zich echter steeds verder in een wereld van ziekte en depressie.
In At Eternity's Gate gaat regisseur Julian Schnabel, die eerder al succes oogstte met Basquiat en The Diving Bell and the Butterfly (genomineerd voor een Oscar), op verkenning naar de worsteling van Vincent van Gogh om te worden begrepen als kunstenaar. Willem Dafoe, die voor deze rol de award won voor beste acteur tijdens het filmfestival in Venetië, kruipt in de huid van de legendarische schilder. De cast wordt aangevuld door onder meer Oscar Isaac (in de rol van Paul Gauguin), Rupert Friend, Mads Mikkelsen, Emmanuelle Seigner en Mathieu Amalrik. De titel van de film komt van Van Goghs werk Op de drempel van de eeuwigheid (voltooid in 1890) dat in bezit is van het Kröller-Müller Museum.