compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU

De fietser

Koop Dvd, blu-ray / Bekijk de film De fietser

Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

documentaire, filmhuis

Wil je De fietser zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Documentaire waarin aan de hand van hun fiets mensen vertellen over hun leven.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
In De Fietser wordt de fiets van een gewoon, alledaags voertuig verheven tot een spel van beweging als muziek, een dans, ballet.

Uit een voortbewegende, deinende zwerm fietsers wordt zo nu en dan een enkeling gepikt en gevolgd: van een koerier, een bezorger, een mobiele fietsenmaker, een fysiotherapeut tot een migrantenfamilie en een slachtoffer in het fietsverkeer. Zij vertellen over hoe de fiets een bepalende rol speelt in hun leven.
De fiets is de rode draad die ons voert door het leven in de grote stad. Zij draagt als een muilezel de last van geluk en ongeluk met zich mee. Een voertuig als de cyclus van het leven. Fietsen in de stad Amsterdam is zo’n alledaags gebeuren dat het bijna niemand opvalt. Maar dat is niet wat filmmaker en kunstenaar Kees Hin ziet: “Fietsen is een symfonie van de stad in beweging, vitaliteit; de spanning tussen geluk en ongeluk, van jong tot oud, rijk en arm”. Hij maakte er een bijna meditatieve film over die ons op filosofische wijze doet nadenken over de cyclus van het leven. Hin regisseerde meer dan honderd speelfilms, documentaires en televisiefilms. In 2016 eerde EYE de inmiddels 81-jarige Amsterdamse filmer met een overzichtstentoonstelling.