compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU

La Cérémonie

***1/20
Waardering: 3.8/5

Koop Dvd, blu-ray / Bekijk de film La Cérémonie

Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

drama, misdaad, mysterie, thriller

Wil je La Cérémonie zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een pas aangenomen huishoudster krijgt het aan de stok met haar rijke werkgevers, wanneer zij vriendschap sluit met een postkantoor medewerker.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Sandrine Bonnaire en Isabelle Huppert ontvingen voor hun acteerprestaties een gedeelde Volpi Cup en Pasinetti Award op het filmfestival in Venetië.

Goed doortimmerde thriller volgt de huishoudster van een rijke Franse kunsthandelaar en zijn gezin in Bretagne, die een duister geheim uit het verleden verborgen wil houden. Ze sluit vriendschap met een opstandige postbeambte (Isabelle Huppert) die ook zo haar verborgen kanten heeft.
Jeanne stookt Sophie op om in opstand te komen tegen haar werkgevers, waarna de spanning steeds hoger op loopt. Volgens Chabrol was de film bedoeld als 'een marxistische film over de klassenstrijd'. Gebaseerd op het misdaadverhaal A Judgement in Stone van de Britse schrijfster Ruth Rendell. Sandrine Bonnaire en Huppert ontvingen voor hun acteerprestaties een gedeelde Zilveren Leeuw op het filmfestival in Venetië.