compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > La Cérémonie

La Cérémonie

***1/20
Waardering: 3.8/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

drama, filmhuis, misdaad, mysterie, thriller

Pitch van La Cérémonie
Isabelle Huppert (Jeanne la postière)
Isabelle Huppert (Jeanne la postière)
Delen op facebook
La Cérémonie
Nederlandse première: 11-7-2019
Duitsland, Frankrijk, 1995, 112 min,
Een stugge en bescheiden huishoudster arriveert bij haar nieuwe werkgevers. Ze zijn afgemeten vriendelijk, maar dat verandert wanneer de nieuwe employée vriendschap sluit met 'dat mens van het postkantoor' die, volgens een roddel, haar kind zou hebben vermoord.
trailer en bijzonderheden over La Cérémonie
Isabelle Hupert won César voor Beste Actrice 1996 voor haar vertolking van Jeanne. De film wordt vaak gerekend tot de filmklassiekers.
Aanloop van La Cérémonie
Regisseur Claude Chabrol had hiervoor Le Beau Serge (1958), "Que la bête meure" (1969) en Une Affaire de Femmes (1988).
BioscoopAgenda van La Cérémonie

La Cérémonie in de bioscoop

Synopsis distributeur
Sandrine Bonnaire en Isabelle Huppert ontvingen voor hun acteerprestaties een gedeelde Volpi Cup en Pasinetti Award op het filmfestival in Venetië.

Goed doortimmerde thriller volgt de huishoudster van een rijke Franse kunsthandelaar en zijn gezin in Bretagne, die een duister geheim uit het verleden verborgen wil houden. Ze sluit vriendschap met een opstandige postbeambte (Isabelle Huppert) die ook zo haar verborgen kanten heeft.
Jeanne stookt Sophie op om in opstand te komen tegen haar werkgevers, waarna de spanning steeds hoger op loopt. Volgens Chabrol was de film bedoeld als 'een marxistische film over de klassenstrijd'. Gebaseerd op het misdaadverhaal A Judgement in Stone van de Britse schrijfster Ruth Rendell. Sandrine Bonnaire en Huppert ontvingen voor hun acteerprestaties een gedeelde Zilveren Leeuw op het filmfestival in Venetië.