compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 45 7-11 t/m 13-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU

Sprekend Nederland

***1/20
Waardering: 3.3/5

Koop Dvd, blu-ray / Bekijk de film Sprekend Nederland

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGrof taalgebruikDiscriminatieAudiodescriptie beschikbaar

documentaire, filmhuis

Wil je Sprekend Nederland zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Nederland aan de hand van toespraken op bruiloften, partijen, begrafenissen, openbare manifestaties, politieke bijeenkomsten en protestmarsen.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen


Synopsis distributeur
Sprekend Nederland is een portret van Nederland aan de hand van toespraken op bruiloften, partijen, begrafenissen, openbare manifestaties, politieke bijeenkomsten en protestmarsen.

Sprekend Nederland is een portret van Nederland aan de hand van toespraken op bruiloften, partijen, begrafenissen, openbare manifestaties, politieke bijeenkomsten en protestmarsen. De film is een caleidoscoop van speeches en situaties waarin de tijdgeest anno nu wordt gevangen: van een volkskroeg tot het Koninklijk Paleis en van het kampioensfeest van Feyenoord tot de dood van een 100-jarige Antilliaanse vrouw. Soms ligt de aandacht op de spreker achter de microfoon en op andere momenten ligt de focus op het publiek dat naar de toespraak luistert. De film laat zien hoe Nederland haar geluk viert en tradities voortzet, maar ook hoe ons land verdeeld is in allerlei clubjes waarbinnen men zich geborgen voelt. Een multicultureel land dat nog steeds lijkt te moeten wennen aan het feit dat het multicultureel ís en niet precies weet hoe men met de nieuwkomers moet omgaan. Een rijk en welvarend land dat niettemin laveert tussen verwarring en hoop. De film opent met de naturalisatieceremonie van nieuwe Nederlanders die hun paspoort krijgen en hun trouw aan de Nederlandse grondwet beloven. En eindigt met de diploma-uitreiking van middelbare scholieren die vol goede moed op weg zijn naar een nieuw fase in hun leven. Daartussen in is er een rijk scala aan scènes die op een soms ontroerende manier de kijker de vraag voorhouden: in wat voor land woon ik eigenlijk?