compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 27 2-7 t/m 8-7
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Rite > Meningen
The Rite

Meningen over de film The Rite

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Recensies van The Rite

Geef ook je mening over The Rite

2 Meningen over The Rite

kipje
kipje
18-4-2011

"Het ontbrekende derde deel"
Gezien in: Caribean Cinema Aruba, Oranjestad d.d. 27-2-2011

In de jaren '70 had je twee films die veel stof deden opwaaien "The Exorcist" en "The Omen", er zijn veel pogingen geweest om een derde film aan dit rijtje toe te voegen. Het is alsof de duvel er mee speelt, maar dat lukt steeds niet. Deze film probeert zich ook in dat illuster rijtje toe te voegen. De film is eigenlijk zo strak gemaakt, dat het geen blijvende indruk maakt. Dit komt zo'n beetje door het twijfelende hoofdpersonage, waarmee wij ons duidelijk mee moeten identificeren, als hij letterlijk van zijn geloof valt, lijkt hij nog steeds te blijven twijfelen.

Deze film lijkt niet een film die het hele exorcisme-genre nieuw leven inblaast, maar misschien moet dat ook niet. Het derde deel is eigenlijk veel eerder gemaakt met de film "Rosemary's Baby", die letterlijk een pre-lude is op de exorcisme-films.

Waardering:  ***00

Kahuna
Kahuna
7-3-2011

"De duivel bestaat"

Geen doorsnee horrorfilm, maar voor de helft een goed opgebouwd drama met sterk acteerwerk. Een jongeman kiest ervoor om priester te worden, niet uit roeping maar vooral om aan zijn vaders wensen tegemoet te komen. Wanneer hij een cursus exorcisme krijgt aangeboden in Rome is hij lange tijd sceptisch, totdat hij niet langer kan ontkennen dat de duivel bestaat. Goede rol van Anthony Hopkins, en leuk om Rutger Hauer weer eens te zien spelen.

Waardering:  ***00


Cast & Regisseur

Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
Father Lucas
Alice Braga
Alice Braga
Angeline
Colin O'Donoghue
Colin O'Donoghue
Michael Kovak
Rutger Hauer
Rutger Hauer
Istvan Kovak
Ciarán Hinds
Ciarán Hinds
Father Xavier
The Rite poster