compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 'Les Invasions Barbares' wint César

'Les Invasions Barbares' wint César

PARIJS - 'Les Invasions Barbares', geregisseerd door Denys Arcand, heeft zaterdagavond de Franse filmprijs César gekregen in de categorie beste film.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De Frans-Canadese coproductie Les Invasions Barbares was - met de prijzen voor beste film, productie en scenario - de grote winnaar van dit jaar. De film zal naar verwachting pas eind april 2004 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

De prijzen voor het beste camerawerk, decor en jonge acteur (Grégori Derangère) gingen naar de film Bon Voyage. Sylvie Testud (Stupeur et Tremblements) en "Omar Shariff" (Monsieur Ibrahim et les Fleurs du Coran) wonnen beiden een César voor hun acteerprestaties.

Mystic River kreeg de César in de categorie beste buitenlandse film. Het drama - gebaseerd op de gelijknamige roman van schrijver Dennis Lehane - werd eerder al genomineerd voor een Oscar en was winnaar van de Gouden Koets (een prijs alleen voor regisseurs) op het filmfestival van Cannes (2003). De Oscars worden aan het eind van deze maand uitgereikt.

Good Bye, Lenin! van de Duitse regisseur Wolfgang Becker (II) werd in Parijs uitverkoren als de beste film uit de Europese Unie. Deze film won al eerder de Europese Filmprijs 2003.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.