compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 17 25-4 t/m 1-5
WEB | mobiel
Avengers: Endgame - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 'Sequel waardig'
The Wolfpack Filmrecensie
***1/20
Waardering 3.5/5

'Sequel waardig'

8-9-2015 De documentaire The Wolfpack heeft iets eigenaardigs: het onderwerp van de film is zo vreemd én boeiend dat je alleen maar kan hopen dat de film niet stopt.

Delen op facebook
'Sequel waardig'

'Sequel waardig'

The Wolfpack gaat over een groep broers die hun hele leven hebben doorgebracht in een appartement in New York. Hun vader heeft op een gegeven moment besloten dat zijn vrouw en kinderen niet meer aan de buitenwereld blootgesteld mochten worden. In de documentaire zien we hoe een van de broers op een gegeven moment toch naar buiten gaat.

De zes broers, en hun zusje dat nauwelijks in de film te zien is, zijn zich wel bewust van de buitenwereld. Sterker nog, alles wat ze weten over die buitenwereld lijken ze te weten te komen via de vele films die ze kijken. Ze spelen zelfs scenes uit Pulp Fiction of Batman na met zelfgemaakte kostuums en redelijk overtuigende accenten.

Filmmaakster Crystal Moselle valt voor haar eerste film met de neus in de boter met zijn onderwerp. Waarom heeft de vader dit besloten? Wat gebeurt er met iemand die op zijn vijftiende voor het eerst buiten komt? Wat gebeurt daarna?

De onheilspellende sfeer die de film heeft krijgt een boost wanneer een van broers besluit een voet buiten de deur op te zetten. Vanaf dat moment beginnen de broers zich af te zetten tegen hun vader. Een van de broers weigert zelfs om nog met hem te praten en claimt dat hij zijn zoon niet meer is. De jongens gaan steeds vaker naar buiten en lijken steeds meer een 'normaal' leven te krijgen.

En daar is waar de film eigenlijk stopt: The Wolfpack fascineert van begin tot eind maar de vragen die de film oproept worden niet beantwoordt. Hoe gaat het nu met de jongens? Hoe ontwikkelen zij zich? En wat is er aan de hand met dat zusje? The Wolfpack is typisch zo'n film die een vervolg moet krijgen over een jaar of tien.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.