compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 1-12 t/m 7-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Beauty and the Beast recensie
Filmrecensie
****0
Waardering 4/5

Beauty and the Beast recensie

'Waardige nieuwe versie'

Disney is de laatste jaren hard aan het werk om al zijn klassieke animatiefilms te verwerken tot live-action films, met wisselend resultaat. Nu is Beauty and the Beast aan de beurt.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Het verhaal van Beauty and the Beast moge bekend zijn: een prins wordt voor straf omgetoverd tot een groot beest. Het personeel uit zijn kasteel wordt eveneens omgetoverd tot allerlei voorwerpen. Als de vader van Belle een roos uit de kasteeltuin steelt wordt hij opgesloten. Belle neemt zijn plaats in. Als het Beest de ware liefde weet te vinden dan wordt de betovering verbroken.

De nieuwe film wijkt in plot niet af van het origineel. Wel hebben de makers getracht om iets meer achtergrondinformatie over zowel Belle als het Beest bekend te maken. Daardoor zijn de motivaties beter te begrijpen. Ook zien we iets beter hoe het kan dat (spoiler alert) Belle en het Beest voor elkaar vallen.

Emma Watson als Belle (c) Disney

Emma Watson als Belle (c) Disney



Mijn eerste reactie toen ik hoorde dat er een Beauty and the Beast zat aan te komen was de vrees dat die mooie muziek uit de animatiefilm uit 1991 niet zou worden gebruikt. Vooral de melodieën uit de titelsong heb ik altijd erg sterk gevonden. Gelukkig zijn de originele liedjes allemaal terecht gekomen in de film. Ook zijn er enkele nieuwe nummers toegevoegd. Deze moeten echter hun eeuwigheidswaarde nog bewijzen.

Beauty and the Beast is dan weliswaar een live-action film, de film is echt een sprookje. Alles is groots: grootste decors, een enorme cast, een uitgebreide score. Dit alles schuurt allemaal net langs de grens van kitch en dat werkt heel goed in de film: je moet er toch niet aan denken dat het een gritty reboot geworden zou zijn.

De casting van deze film is dik in orde: Emma Watson laveert handig tussen nerdy boekenmeisje en standvastige heldin. Ook Luke Evans als de arrogante Gaston verdient lof.

Helaas is er ook een minpuntje: de zang van Emma Watson is zodanig bewerkt met autotune dat haar zang los lijkt te staan van de rest van de film. Vooral in haar openingsnummer is dit pijnlijk duidelijk. Voor de niet-kenners: als een noot lang wordt aangehouden zonder enige vibrato en niet varieert in volume weet je dat er aardig aan gesleuteld is. Was dit nou echt nodig? Maar goed: als je het niet hoort heb je er ook geen last van.



Beauty and the Beast is een waardige nieuwe versie van dit mooie verhaal. Mensen met kinderen moeten wel even opletten: de film is alleen in het Engels te zien.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.