compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Call Me By Your Name wint 2 Gothams

Call Me By Your Name wint 2 Gothams

28-11-2017 Call Me by Your Name heeft gisteravond tijdens de Gotham Independent Film Awards twee prijzen in de wacht gesleept: regisseur Luca Guadagnino won de Gotham Award voor Best Feature en hoofdrolspeler Timothée Chalamet won de Gotham Award voor Breakthrough Actor. Oscar-buzz.

Hoofdrolspeler Timothée Chalamet won de Gotham Award voor Breakthrough Actor © 2017 Unoversal Pictures

Hoofdrolspeler Timothée Chalamet won de Gotham Award voor Breakthrough Actor © 2017 Unoversal Pictures

Films die eerder de Gotham Best Feature wonnen zoals Moonlight, Spotlight en Birdman wonnen die prijs ook bij de Oscars.

Call Me by Your Name ging dit weekend in première in vier theaters in Los Angeles en New York. Daar heeft de film bijna $405.000 opgebracht

De zeventienjarige Elio (Timothée Chalamet) brengt samen met zijn ouders de zomer door op het Italiaanse platteland. Wanneer Oliver, (Armie Hammer) een knappe Amerikaanse onderzoeksassistent, naar Italië komt om samen te werken met Elio’s geleerde vader (Michael Stuhlbarg), vindt hij dit erg intrigerend. Elio verzint van alles om tijd door te brengen met Oliver, en daagt hem uit. Er onstaat een erotische spanning tussen de twee, en zodra het flirten eenmaal leidt tot een zowel speelse als betekenisvolle eerste zoen zijn ze meteen onafscheidelijk.

De film was eerder te zien tijdens Sundance, Berlinale en het Melbourne Film Festival. Daarnaast is de film ook vertoond op het Toronto International Film Festival, het New York Film Festival en het Internationaal Film Festival van San Sebastian.

Gebaseerd op het boek Noem me bij jouw naam van André Aciman.

Call Me by Your Name draait vanaf 11 januari in de bioscoop. Ook te zien tijdens verschillende voorpremières in filmtheaters vanaf 21 december.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.