compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Gouden Kalveren niet meer door jury uitgereikt

Gouden Kalveren niet meer door jury uitgereikt

30-1-2015 De Gouden Kalveren worden vanaf 2015 niet meer uitgereikt door een onafhankelijke jury. Het Nederlands Film Festival stapt over op het zogenaamde Academy systeem.

Delen op facebook
NFF2014 Kalveren, Copyright 2014 ArjoFrank

NFF2014 Kalveren, Copyright 2014 ArjoFrank

Het Academy systeem houdt in dat leden die stemrecht hebben, kunnen stemmen op de film die volgens hun het Gouden Kalf moeten winnen. Stemrecht hebben leden van de Dutch Academy for Film (DAFF) en de winnaars van eerdere Gouden Kalveren in de categorieën lange speelfilm en lange documentaire.

In een reactie aan BiosAgenda laat een woordvoerder van het NFF weten dat het al een langgekoesterde wens is van de filmsector om dit systeem toe te passen. Volgens het NFF is het Gouden Kalf een vakprijs die zo beter tot zijn recht komt. De enige manier om zeker te weten dat het Academy systeem beter werkt dan het jurysysteem is om het toe te passen.

Het Academy systeem is alleen van toepassing in de categorieen Lange Speelfilm en Lange Documentaire. In de overige categorieën (bijvoorbeeld beste korte documentaire) wordt nog wel gebruikt gemaakt van een jury.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.