compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 23-1 t/m 29-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Ook Duitse remake 'In Oranje' in de maak

Ook Duitse remake 'In Oranje' in de maak

15-9-2004 : AMSTERDAM - Er komt een Duitse remake van de Nederlandse film 'In Oranje' van regisseur Joram Lürsen. Dat heeft producent Motel Films woensdag bekendgemaakt. De Duitse versie, die wordt geproduceerd door filmmaatschappij Gemini gaat 'In die Mannschaft!' heten.

Delen op facebook

Het is de tweede buitenlandse remake van de film. Eerder zijn de rechten ook al aan de Belgische producent Favourite Films verkocht.

In Oranje vertelt over de 12-jarige Remco (Yannick van de Velde), die ervan droomt ooit in het Nederlands elftal te spelen. De dood van zijn vader Erik (Thomas Acda) demotiveert hem enorm, totdat die vanuit het hiernamaals contact met zijn zoon zoekt om hem te blijven trainen.

Volgens producent Motel Films is er inmiddels ook interesse vanuit Engeland, Frankrijk en Spanje voor een remake van de film. In Oranje wordt daarmee de tweede Nederlandse voetbalfilm die zich ontpopt tot succesvol exportproduct. Ook All Stars van regisseur Jean van de Velde kent ondertussen een Belgische, een Spaanse en een Engelse versie.

In Oranje trok in Nederland 200.000 bezoekers. De film draait de komende maand onder meer op de filmfestivals van Chicago en Hamburg.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.