compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Opnames boekverfilming ZOMERVACHT van start

Opnames boekverfilming ZOMERVACHT van start

De bestseller van Jaap Robben ZOMERVACHT wordt verfilmd door debuterende speelfilmregisseur Joren Molter. De film - die in 2023 in de bioscoop uit komt - heeft in de hoofdrollen Micha Hulshof, debutant Joël in 't Veld en de jonge Vlaamse acteur Jarne Heylen gecast.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Binnenkort starten de opnames van de nieuwe Nederlandse speelfilm ZOMERVACHT, naar de gelijknamige besteller van Jaap Robben.Het scenario is geschreven door Britt Snel. Voor de drie hoofdrollen zijn Micha Hulshof (De Oost, "QUO VADIS, AÏDA"), debutant Joël in 't Veld en de jonge Vlaamse acteur Jarne Heylen gecast. Ook Valentijn Dhaenens (Girl) en Manou Kersting (UNDERCOVER) zijn te zien in de film.

Het verhaal

Tijdens een broeierige zomervakantie zoekt de eenzame Brian (13) naar warmte en genegenheid bij zijn vader. Dan moet hij voor zijn broer Lucien zorgen, die behept is met een zwaar verstandelijke en lichamelijke beperking.

De bestseller

Dichter en auteur Jaap Robben (1984) debuteerde met zijn roman BIRK (2014). Zijn roman ZOMERVACHT (Singel Uitgeverijen) verscheen in september 2018 en werd verkozen tot boek van de maand bij De Wereld Draait Door. Er zijn meer dan 40.000 exemplaren van verkocht in Nederland en België. De Engelse vertaling van ZOMERVACHT (Summer Brother) stond op de longlist voor de prestigieuze International Booker Prize 2021 en kreeg lovende recensies in o.a. de New York Times.

Opnames boekverfilming ZOMERVACHT van start

Opnames boekverfilming ZOMERVACHT van startAuteur Jaap Robben: Voor mij is het boek ZOMERVACHT een film in mijn hoofd geworden. Een herinnering aan iets dat ik heel intens in mijn fantasie heb meegemaakt. Maar als ik foto's zie van de acteurs, de repetities, denk ik: ja, ja ja! Alles is zo zorgvuldig en goed gekozen. ... Het liefste zou ik deze opname-weken continu via een live-stream volgen.

De film

De film wordt geregisseerd door Joren Molter die met ZOMERVACHT zijn eerste bioscoopfilm realiseert.

Regisseur Joren Molter: Ik sta te popelen om ZOMERVACHT tot leven te wekken met mijn toegewijde cast en crew. Joël, een jongen met spasme die vol bravoure de rol van Lucien vertolkt, speelt voor het eerst in een film. Ik heb niet eerder met iemand gewerkt die zich zonder enige gêne en met volledige toewijding in de scènes gooit.

Joren Molter studeerde af aan de Nederlandse Filmacademie werd met IN KROPSDAM IS IEDEREEN GELUKKIG, die uiteindelijk geselecteerd werd voor 54 internationale filmfestivals en won hij 13 filmprijzen.

Regisseur Joren Molter: Met ZOMERVACHT wil ik de kracht laten zien van mensen met een beperking. Ik ben dan ook trots dat een deel van de cast bestaat uit mensen met echte beperkingen. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat Jaap Robben ons heeft gegeven en ik had geen beter team om mij heen gewenst om mijn debuutfilm mee te verwezenlijken.

Zijn korte film KIND en zijn televisiefilm DÒST gingen beiden in première in de Gouden Kalf-competitie op het Nederlands filmfestival. DÒST is verkocht aan Amazon en is vertaald in 27 verschillende talen.ZOMERVACHT wordt geproduceerd door Family Affair Films (Floor Onrust) en het Belgische Polar Bear (Xavier Rombaut) in coproductie met de NTR en komt tot stand met steun van het Nederlands Film Fonds. Distributeur September Film brengt de film in 2023 uit in de bioscoop.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.