compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 23-1 t/m 29-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Polanski gaat Pools moordmysterie verfilmen

Polanski gaat Pools moordmysterie verfilmen

11-4-2011 : Roman Polanski is bezig met een nieuwe film over een moord die in 2000 heeft plaatsgevonden in Polen. Het filmproject heeft nu nog de werktitel True Crime.

Delen op facebook
Roman Polanski

Roman Polanski

Roman Polanski is net klaar met zijn nieuwe film "God of Carnage" en heeft nu al plannen voor een nieuwe film. True Crime zal gaan over de Poolse reclamemaker Dariusz Janiszewski die in 2000 op gruwelijke wijze werd vermoord. De politie kon de dader niet vinden.

Totdat in 2003 schrijver Krystian Bala het boek Amok uitbrengt waarin hij de moord tot in detail beschrijft. Dat had hij beter niet kunnen doen want in 2007 wordt Bala veroordeeld tot 25 jaar cel.

Roman Polanski is een Pools-Franse regisseur en een controversieel figuur. Hij heeft enkele klassieke films op zijn naam staan zoals Rosemary's Baby en Chinatown.

In 2009 zat Polanski vast wegens verdenking op ontucht met een 13-jarig meisje. Dit zou hebben plaatsgevonden in 1977. Toen bekend was dat hij een Zwitsers filmfestival zou bezoeken hebben de Zwitserse autoriteiten hem gearresteerd. Hij werd uiteindelijk niet uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.