compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Recensie Vox Lux
Filmrecensie
***1/20
Waardering 3.5/5

Recensie Vox Lux

De muzikale dramafilm Vox Lux kent een paar sterke personages, maar verliest kracht in de tweede helft.

Delen op facebook
Natalie Portman als popster Celeste in Vox Lux

Natalie Portman als popster Celeste in Vox Lux

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Vox Lux is de tweede film van Brady Corbet, na zijn regiedebuut met The Childhood of a Leader uit 2015. De film begint in 1999 en gaat over de bescheiden tiener Celeste, die een schietaanval overleeft en tijdens de herdenkingsdienst een lied zingt over haar ervaring. De breekbaar uitziende Celeste, die door de aanval tijdelijk in een rolstoel zit en opstaat met een rollator, zingt de sterren van de hemel. Dit is ook het hoogtepunt van de film. De jonge Celeste (Raffey Cassidy) wordt al snel beroemd als icoon van hoop in een tijd van terroristische aanslagen. Halverwege maakt de film een tijdsprong naar 2017 en is Natalie Portman de volwassen Celeste. Ze is uitgegroeid tot een gestresste diva met een drugsprobleem. Als een groep terroristen een aanslag pleegt met maskers uit Celeste's eerste videoclip, staat haar carrière op het spel. Net als ze voor haar zesde album, Vox Lux (stem van het licht in het Latijn volgens Corbet) op tournee is. In de derde akte geeft Celeste een concert, maar de stem overtuigd niet als natuurlijke zangstem van Portman en klinkt bewerkt.De film begint krachtig en Celeste wekt al snel sympathie op. Haar manager, (Jude Law), is met zijn gepassioneerde en soms brutale houding een uitgesproken karakter, iets wat verder alleen de pittige Celeste van Portman heeft. Zij zijn ook de meest interessante personen. De rest van de personages missen originele karaktertrekken, waardoor ze saai overkomen vergeleken met Portman en Law. Het meest indrukwekkende acteerwerk komt ook van dit duo.

Cassidy speelt ook de rol van Celeste's tienerdochter Albertine en Stacy Martin is in beide tijdperken de zus van Celeste, Eleanor. De eerste keer dat Albertine en Eleanor in de tweede akte te zien zijn, lijkt het net of de twee zussen uit het eerste deel van de film tijdreizen naar 2017. Dit zorgt voor verwarring.

Toch is het een goede film om een vrije avond mee door te brengen. Het verhaal is origineel en in het plot zitten enkele verrassende wendingen. Ook het camerawerk is prima. De camera gaat in sommige scènes achter de personages aan, waardoor het lijkt alsof de kijker met de hoofdpersonen meeloopt. Vox Lux is een verfrissende film over een popster die voor de verandering niet in weinig verhullende kleren optreedt, maar juist moed uitstraalt.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.