compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > SHORTCUTZ: Vuoto
Short of the Week

SHORTCUTZ: Vuoto

10-9-2018 Een visueel gedicht. Een man probeert krampachtig de herinneringen aan een verloren liefde vast te houden. Hoe meer hij probeert de herinneringen vast te houden, hoe vluchtiger ze lijken te worden. Een film van Guido Jeurissen.

Delen op facebook
SHORTCUTZ: Vuoto

SHORTCUTZ: Vuoto

De film Vuoto (Vacuüm) werd officieel geselecteerd door verschillende internationale filmfestivals en werd veelvuldig genomineerd voor montage, geluid en muziek. Voor ShortCutz 2017 werd de film genomineerd in de categoriën Best Experimental en Best Editing.

Guido Jeurissen: "Het concept voor Vuoto kwam toen een van mijn klasgenoten me een Italiaans gedicht presenteerde dat anoniem op een online poëzie-forum was geplaatst. Mijn klasgenoot, een Italiaanse uitwisselingsstudent, vertaalde het voor me en ik werd meteen gevangen door zijn schoonheid. Voor mij vertegenwoordigde het gedicht het gevoel de liefde van je leven verloren te hebben en dagelijks aan dat verlies herinnerd te worden. Ik besloot om dit gevoel te vertalen naar een expressionistische film met een vleugje surrealisme.".


Met Michael Schnörr en Marjolein Moeijes. Michael Schnörr zagen we eerder in allerlei tv-producties zoals 'Overspel' (2015) en o.a. in de film Bobby en de Geestenjagers (2013). Recentelijk was Schnörr te zien in de filmdrama In Blue (2017).

Guido Jeurissen: "Ik was nog steeds een student toen ik begon met filmen en ik had absoluut geen budget en alleen zeer eenvoudige DSLR-camera's. Maar gelukkig vond ik een geweldige cast en een klein team dat net zo enthousiast was over de film als ik."

"Het filmen duurde meer dan een jaar en het bewerken nog langer. Maar na meerdere mislukte bewerkingspogingen besloot ik het project een tijdje te verlaten en terug te komen toen ik 'ouder en wijzer' was. Het was begin 2016 toen ik plotseling de drang voelde om Vuoto voor eens en voor altijd af te maken. Bijna instinctief maakte ik een bewerking die compleet anders was dan de vorige en voor het eerst sinds ik begon voelde ik me echt gelukkig over de film. Ik nam contact op met de Nederlandse muziekcomponist Jelke Landman om een soundtrack voor de film samen te stellen en toen die klaar was, kwam de film echt tot leven en ik wist gewoon dat ik een film had gemaakt waar ik absoluut trots op kon zijn.".

Productie: Rauwkost-Collective & Mille9e20
Regie: Guido F.G. Jeurissen
Camera: Lawrence Lee
Originele muziek: Jelke Landman

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.