compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 5-12 t/m 11-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 20: nu in de bioscoop

Speelweek 20: nu in de bioscoop

13-5-2015 Mannen in auto's, mannen op fietsen, zingende vrouwen, een vrouw die een man wil worden: het is weer een verrassende mix films die deze week uitkomt! De film van de week is Mad Max: Fury Road.

Delen op facebook

In de nieuwe Mad Max: Fury Road heeft Max Rockatansky (Tom Hardy) niets meer te verliezen nadat bandieten zijn vrouw en kind vermoordden. Hij zwerft door de stoffige woestijn in het post-apocalyptische Australië, achtervolgd door zijn turbulente verleden. Daar ontmoet hij de bizarre Imperator Furiosa (Charlize Theron), die samen met een groep jonge vrouwen de gevaarlijke woestenij probeert over te steken. De mysterieuze dames worden echter achterna gezeten door bendes van de gevaarlijke tiran Immortan Joe. De heftige achtervolging kan maar op één manier eindigen: een meedogenloze 'Road War'.

Wil je foto's zien van de auto's uit de film? Klik dan hier!

Mooi is Ventoux: vier vrienden besluiten met de racefiets Mont Ventoux te beklimmen, net zoals ze dat dertig jaar eerder deden. Als ze de mooie Laura, gespeeld door Maruschka Detmers, tegenkomen komen ze in aanraking met de herinneringen en trauma's uit het verleden.

Deze film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Bert Wagendorp.

In Pitch Perfect voegde Beca (Anna Kendrick) zich bij de acapella groep Barden Bella's en leidde ze de dames naar de top van de zangwereld. In Pitch Perfect 2 worden de Bella's geschorst na een zeer gevoelig incident met de Amerikaanse president. Er is maar één manier om de schorsing op te heffen: de wereldwijde, en zeer competitieve, acapellawedstrijd winnen. Maar geen enkel Amerikaans team heeft deze competitie ooit gewonnen.

Dan een rerelease uit 1953: Tokyo Story. Een ouder echtpaar brengt een bezoek aan hun kinderen en kleinkinderen in Tokyo. Ze worden daar geconfronteerd met onverschilligheid, ondankbaarheid en zelfzuchtigheid. Waneer ze door hun ongeduldige kinderen naar een vakantie-oord worden gestuurd rijzen er vragen over het leven, en vooral de dood.

In 52 Tuesdays moet de zestienjarige Billy moet in rap tempo volwassen worden wanneer haar moeder onthult dat ze een geslachtsverandering wil ondergaan. Billy moet hierdoor bij haar vader gaan wonen en zij en haar moeder zullen elkaar enkel nog op dinsdagmiddag zien. 52 Tuesdays speelt zich af tijdens deze dinsdagen gedurende een jaar.

Hekkensluiter deze week is Melody: de straatarme Melody (Lucie Debay) heeft een droom: ze wil haar eigen kapperszaak openen. Om aan het nodige geld te komen, besluit ze draagmoeder te worden voor de schatrijke Emily (Rachael Blake). De twee vrouwen lijken niet meer van elkaar te kunnen verschillen maar groeien toch naar elkaar toe. Totdat Melody begint te twijfelen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.