compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU

Tokyo Story

****1/2
Waardering: 4.3/5

Tokyo Monogatari

Voor alle leeftijden

Pitch van Tokyo Story

Chieko Higashiyama (Tomi Hirayama) en Chishu Ryu (Shukishi Hirayama)

Chieko Higashiyama (Tomi Hirayama) en Chishu Ryu (Shukishi Hirayama)

Delen op facebook
Tokyo Story
Nederlandse première: 3-2-2022
Japan, 1953, 136 min,

Een ouder echtpaar brengt een bezoek aan hun kinderen en kleinkinderen in Tokyo. Ze worden daar geconfronteerd met onverschilligheid, ondankbaarheid en zelfzuchtigheid. Waneer ze door hun ongeduldige kinderen naar een vakantie-oord worden gestuurd rijzen er vragen over het leven, en vooral de dood.

Tokyo Story trailer en bijzonderheden

In Ozu's films staat vrijwel altijd de familie centraal en meestal wordt de film gedragen door een conflict tussen een oudere en jongere generatie. In Tokyo Story heeft Ozu de top van zijn kunnen bereikt. De film duikt sinds de jaren zestig steevast op in lijstjes van de beste films aller tijden.

Op 12 december 2003 is het 100 jaar geleden dat de Japanse regisseur Ozu werd geboren. Ter gelegenheid van zijn honderdste geboortedag vonden overal ter wereld speciale herdenkingen en programma's plaats. In de week van zijn honderdste geboortedag werd dit meesterwerk opnieuw uitgebracht in een nieuwe kopie. In januari 2004 volgden vijf van zijn beste films op dvd.

Trailer van Tokyo StoryBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Tokyo Storyhttps://i1.ytimg.com/vi/FQLUCGpBbkA/hqdefault.jpg2015-04-15
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Yasujiro Ozu (1903 1963) regisseerde eerder onder meer ook "I Was Born But..." (1932) en Early Summer (1951). Ozu's films werden relatief laat ontdekt in het westen, veel later dan de films van Kenzi Mizoguchi en Akira Kurosawa. Hoewel zijn werk in eigen land grote bekendheid en waardering genoot, was er de angst dat Ozu's films 'te Japans' zouden zijn voor een westers publiek. Pas in de laatste jaren van zijn leven werden zijn films ook in het westen vertoond en daarmee kreeg Ozu wereldwijde erkenning. Tegenwoordig wordt Ozu gerekend tot de werkelijk groten uit de filmgeschiedenis en anders dan bij regisseurs als Eisenstein, John Ford of Jean Renoir is zijn invloed nog steeds zichtbaar. Voor hedendaagse regisseurs als Jim Jarmusch, Wim Wenders, Hou Hsiao Hsien, Abbas Kiarostami en Aki Kaurismki is Ozu een permanente bron van inspiratie.

Recensies van Tokyo Story

Tokyo Story - Bioscopen, Tijden & Tickets

Tokyo Story in de bioscoop

Wil je Tokyo Story zien? Koop of huur de film hier:Een ouder echtpaar brengt een bezoek aan hun kinderen en kleinkinderen in Tokio en voelt aan dat ze een last zijn geworden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Ozu's meest bekende film, door meer dan 350 regisseurs gekozen tot de beste film aller tijden, is een diep ontroerende en indringende kijk op de sociale mores in naoorlogse Tokio en zonder twijfel een van de grootste meesterwerken uit de geschiedenis van de cinema.

Indringende observatie van de vervreemding tussen grootouders die op het platteland wonen en hun stadse kinderen en kleinkinderen in Tokio. Wanneer het bejaarde echtpaar naar de stad komt, blijken de kinderen zo druk met zichzelf en hun levens dat ze geen tijd voor hun ouders hebben. Ozu's meest bekende film, in 2014 door meer dan 350 regisseurs gekozen tot de beste film aller tijden. Het diep ontroerende Tokyo Story is een indringende kijk op de sociale mores in naoorlogse Tokio en is zonder twijfel een van de grootste meesterwerken uit de geschiedenis van de cinema. Voor regisseurs als Jim Jarmusch, Abbas Kiarostami en Aki Kaurismki geldt Ozu's oeuvre als een belangrijke bron van inspiratie. De nieuwe 4K-restauratie is verzorgd door Shochiku, in samenwerking met The Japan Foundation.

Productiemaatschappij: Shochiku Films Ltd.

Cast & Regisseur

Chishu Ryu

Shukishi Hirayama
Chieko Higashiyama

Tomi Hirayama
Haruko Sugimura

Shige Kaneko
Yasujiro Ozu

Regisseur
Tokyo Story poster

Nieuws over Tokyo Story