compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 3-12 t/m 9-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 21: nieuw in de bioscoop

Speelweek 21: nieuw in de bioscoop

Deze week hebben we wederom een hele mooie mix van nieuwe films voor je klaar liggen: zeven stuks ditmaal. De film van de week is X-Men: Days of Future Past.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In de nieuwe X-men film moet Wolverine terug reizen in de tijd om een jonge Charles Xavier ervan te overtuigen de wereld te redden. De superhelden uit het heden en het verleden moeten zo samenwerken om het kwaad te bestrijden.

In deze film komen de verhaallijnen uit X-Men: The Last Stand en X-Men: First Class samen. Er zijn daarom meerdere acteurs die het zelfde personage spelen. Zo zijn er twee Magento's en twee Charles Xaviers.

Dan het Britse Starred Up: De jonge Eric zit in een jeugdgevangenis. Vanwege zijn gedrag wordt hij overgeplaatst naar een gevangenis voor volwassenen terecht. In deze gevangenis komt hij zijn vader tegen, die daar al het grootste deel van zijn leven zit.

Wil je kaarten voor deze film winnen met daarbij een t-shirt en een DVD van Un prophète? Doe dan me aan de prijsvraag!

Voor de dames is Walk of Shame de moeite waard: Walk of Shame is een Amerikaanse uitdrukking die de schaamte beschrijft als je de dag na een heet avontuur terug naar huis moet lopen.

Meghan wordt afgewezen als vaste nieuwslezeres bij het TV-station waar ze werkt. Om de pijn te verzachten gaat ze flink stappen. De volgende dag wordt ze met een flinke kater wakker naast een onbekende man. Dan krijgt ze bericht dat ze alsnog kans maakt op de baan. Ze moet zonder geld en telefoon naar de andere stad zien te komen in niets minder dan een felgeel cocktailjurkje.

De film is ook her en der te zien als Ladies Night!

De echte arthouse liefhebber kunnen we Blue Ruin aanbevelen: Een buitenbeentje keert terug naar zijn geboortedorp om wraak te nemen op iemand uit zijn verleden. Hij komt terecht in een spiraal van geweld om zijn familie te beschermen.

Deze film won op meerdere festivals prijzen. Zo won deze film de FIPRESCI award op het filmfestival van Cannes in 2013.

Dan de documentaire 1: Life On The Limit: een documentaire over de Formule 1 en de zogenaamde gouden jaren van de sport. In de documentaire komen bekende coureurs zoals Michael Schumacher en Damon Hill aan het woord.

We gaan naar Polen voor de film Aftermath, ook bekend onder de naam Poklosie. Franciszek Kalina keert terug naar zijn geboorteland Polen als hij hoort dat zijn broer onenigheid heeft met andere dorpsbewoners. De oorzaak van het probleem blijkt te liggen in een geheim dat de dorpsbewoners al jarenlang met zich mee dragen. Franciszek duikt in het verleden en stuit op steeds meer weerstand.

We sluiten af met de documentaire Parts of a Family: De ouders van Diego Gutierrez leven in een enorme villa in Mexico. Hun liefde is allang bekoeld en de twee wonen dan ook ik verschillende delen van het huis. De vader gaat binnenkort met pensioen en wilt dit bekronen met een parachutesprong. De moeder vereenzaamt ondertussen steeds meer.

Deze documentaire won op het Nederlands Film Festival een Gouden Kalf voor de Beste Lange Documentaire.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.