compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 31: nu in de bioscoop

Speelweek 31: nu in de bioscoop

29-7-2015 BiosAgenda zet iedere week de nieuwste films op een rij in een handig overzicht. Deze week hebben we een erg leuke mix van allerlei verschillende films. De film van de week is Mission: Impossible - Rogue Nation.

Delen op facebook

Mission: Impossible - Rogue Nation is alweer het vijfde deel in de serie rondom geheim agent Ethan Hunt en gaat verder in dezelfde lijn als zijn voorgangers: spanning en veel stunts, veelal uitgevoerd door Tom Cruise zelf.

Special Agent Ethan Hunt (Tom Cruise) en zijn team hebben voor hete vuren gestaan, maar de criminele organisatie The Syndicate is wel heel gevaarlijk. De geheimzinnige groep bestaat uit getrainde vechters die speciaal worden ingezet om de Mission Impossible Force aan te vallen. Net op het moment dat Hunt achter vitale informatie komt over de organisatie, wordt zijn MIF opgedoekt. Niet alleen moet hij nu vechten voor het voortbestaan van zijn groep, maar ook om zijn collega's én de wereld te redden uit de criminele klauwen van The Syndicate.

Erg leuk is While We're Young: John (Ben Stiller) en Cornelia (Naomi Watts) beginnen te twijfelen aan de geluksfactor in hun middelbare leventje wanneer ze een stel impulsieve twintigers tegenkomen. Jamie (Adam Driver) en Darby (Amanda Seyfried) laten de ingedutte dertigers zien dat er meer in het leven is dan banen en baby's.

De Kleine Prins (NL) is een animatiefilm uit Frankrijk dat is gebaseerd op het welbekende boek 'The Little Prince' van Antoine de Saint-Exupéry. In deze film staat niet de Kleine Prins centraal, maar het Kleine Meisje. Zij reist door de magische en buitengewone wereld van de Kleine Prins waar ze allerlei vreemde en unieke volwassenen tegenkomt.

Het originele verhaal Le Petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry stamt uit 1943. Het boekje is vertaald in meer dan 160 talen en is vaak gebruikt als inspiratie voor films en series.

Dan La loi du marché: Thierry vindt eindelijk werk als bewaker van een supermarkt. Het blijkt echter al gauw dat er ook van hem verwacht wordt dat hij zijn collega's in de gaten moet houden. Thierry komt in tweestrijd: moet hij weer werkloos worden of moet hij zijn moraal laten varen?

Hoofdrolspeler Vincent Lindon won voor zijn rol in deze film de prijs voor Beste Acteur op het filmfestival van Cannes.

Iets anders is Belle: Als Dido Elisabeth Belle (Gugu Mbatha-Raw) wordt opgenomen in een blank gezin, groeit ze op in een bevoorrechte omgeving. Echter kan ze hier niet helemaal haar draai vinden vanwege haar huidskleur. Wanneer ze verliefd word op de zoon van een dominee, begint er een strijd voor de afschaffing van slavernij.

Ook leuk is Paper Towns: Quentin (Nat Wolff) is al jaren heimelijk verliefd op zijn beeldschone buurmeisje Margo (Cara Delevingne). Wanneer zij hem eindelijk ziet staan beleven ze een avontuurlijke en onvergetelijke nacht samen. Als Quentin 's ochtends beneden komt voor het ontbijt, staan Margo's ouders en de politie hem op te wachten: Margo is verdwenen. Al snel ontdekt Quentin kleine hints en broodkruimels die Margo voor hem heeft achtergelaten zodat hij haar kan vinden. Samen met zijn vrienden begint Quentin aan een meeslepende roadtrip om Margo te zoeken.

We sluiten af met het drama The Summer of Sangaïlé: Ondanks haar vliegangst heeft de 17-jarige Sangaïlé een fascinatie voor stuntvliegtuigen. Tijdens een vakantie ontmoet ze de avontuurlijke Auste, die ze deelgenoot maakt van haar grootste geheim.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.