compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 33: nieuw in de bioscoop

Speelweek 33: nieuw in de bioscoop

13-8-2014 De zomervakantie loopt bijna ten einde en daarom zien we het aantal nieuwe films in de bioscoop weer toenemen. Deze week komen er zeven nieuwe films uit. De film van de week is Guardians of the Galaxy.

Delen op facebook

Guardians of the Galaxy is een nieuwe superheldenfilm uit de Marvel stal. De film onderscheid zich door zijn humor.

In dit ruimteavontuur heeft de avonturier Quill een geheimzinnige bol gestolen. De kwaadaardige Ronan wil de bol stelen en zo komt het hele universum in gevaar. Quill gaat een alliantie aan met vier vreemde figuren om de bol te beschermen.

Hoofdrolspeler Chris Pratt kennen we met name van zijn komische werk. Zo speelde hij onder andere in Parks & Recreation.

Arthouse liefhebbers moeten naar Jimmy's Hall, de nieuwe film van Ken Loach. De film vertelt het verhaal van James Gralton, de Ierse activist die in de jaren '30 van de twintigste eeuw streed voor het vrije woord. James richtte een ruimte in waarin gedebatteerd kon worden over politieke kwesties maar er werd ook gedanst. De katholieke kerk ziet het met afschuw aan.

Deze film draaide eerder op het filmfestival van Cannes in de Gouden Palm competitie.

Deze week komt ook The Expendables 3 uit. Het team van The Expendables komt hun oude oprichter tegen: hij is inmiddels een meedogenloze wapenhandelaar. Het team rekruteert nieuwe leden om hun oude oprichter te bestrijden in zijn plannen.

Bij elke Expendables film komt er een geruchtenstroom op gang over wie er in de film te zien zal zijn. Dit keer zijn dat onder andere Mel Gibson en Antonio Banderas.

Dan Let's Be Cops: twee vrienden verkleden zich als politieagent voor een feestje. Ze worden met hun outfit de sensatie van de buurt. Dan raken ze echter verstrikt in een echte misdaadsituatie met gangsters: de twee vrienden moeten hun leven op spel zetten om uit deze netelige situatie te komen.

Hoofdrolspelers Jake Johnson en Damon Wayans Jr. spelen beide in de TV-serie The New Girl.

Liefhebbers van architectuur en Barcelona moeten naar de documentaire Sagrada - el misteri de la creació, een documentaire over Sagrada Familia, de kathedraal in Barcelona die al 125 jaar in aanbouw is. Wat is er zo bijzonder aan dit gebouw en zijn architect: Antoni Gaudí? Aan de hand van meerdere gesprekken komen we achter het geheim.

In de film zijn ook diverse computeranimaties te zien waar duidelijk wordt wat het eindresultaat van de kathedraal moet worden.

Bird People is een bijzondere film uit Frankrijk: Een Amerikaanse zakenman vliegt naar Parijs voor een korte meeting. Eenmaal aangekomen besluit hij zijn baan op te zeggen en alles achter zich te laten. Elders in zijn hotel zien we schoonmaakster Audrey dagdromen over de mensen om haar heen.

We sluiten af met een film voor de allerkleinsten: Kleine Anna & Lange Oom (NL). Anna is een klein meisje die een hele lange oom heeft. Samen gaan ze allerlei leuken dingen doen zoals vissen, een taart bakken of een boomhut bouwen. Ze beleven de mooiste avonturen.

Deze film is opgebouwd uit zes losse verhaaltjes en zijn daarom goed te volgen voor de allerkleinsten. De film duurt in totaal 47 minuten.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.