compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 1-6 t/m 7-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 41: nieuw in de bioscoop

Speelweek 41: nieuw in de bioscoop

We hebben deze week een hele volle speelweek. Er komen maar liefst 12 nieuwe films uit waaronder veel kinderfilms. De film van de week is The Hundred-Foot Journey.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In The Hundred-Foot Journey verhuist de familie Kadam naar Frankrijk om daar een Indiaas restaurant te openen. De eigenaresse van het klassieke restaurant er tegenover (Helen Mirren) protesteert hevig tegen de opening. Het conflict escaleert als de zoon van de familie Kadam in de leer gaat bij het Franse restaurant.

Hocus Pocus met Alfons Alfrink is een Noorse animatie-film. De zeven-jarige Alfons wil heel graag een eigen hondje. Hij vindt dat hij daar inmiddels oud genoeg voor is. Zijn vader is het daar echter niet mee eens. Alfons denkt dat de oude goochelaar die in de buurt woont hem kan helpen met zijn wens.

Nog een Scandinavische animatiefilm: Johan en de Verenkoning (NL): Johan is een klein haasje en woont samen met zijn vader op een grote boot, zolang hij zich kan herinneren. Ze vormen een dynamisch duo. Echter mist hij zijn moeder enorm, deze verdween toen hij nog maar 3 was. Hij denk dat de Verenkoning haar heeft meegenomen. Elke dag gooit hij flessenpost in de zee, hopend op een teken van zijn moeder. Totdat hij een heel bijzondere fles vangt, met een vreemde brief over de Verenkoning. Het avontuur begint voor Johan!

In Maya de Bij: Eerste vlucht (NL) is er maar een ding wat de kleine, nieuwsgierige bij Maya wil en dat is de buitenwereld verkennen. Want de bijenkorf is te saai voor haar! Maar als de koninginnengelei word gestolen en de horzels aka hun aartsvijanden worden verdacht, heeft deze bezig bij zo haar bedenkingen. Samen met haar beste maatje Willy gaat op ze onderzoek. Zal het hun lukken?

Dan Sinterklaas & Diego: Het geheim van de ring: De Sint heeft een probleempje. Er zijn zoveel brieven binnengekomen dat hij nooit alle pakjes op één avond kan bezorgen. Maar dan krijgt Diego een idee. Hij besluit om de hulp van de kerstman te vragen. Samen met Max en Emma gaan ze op pad naar de Noordpool. De twee boeven Yvette en Famke proberen echter de boel te dwarsbomen. Zal het Sinterklaasfeest wel doorgaan?

Nog een Sinterklaas-film: Trippel Trappel Dierensinterklaas. Waarom krijgen de dieren tijdens Sinterklaas eigenlijk geen cadeautjes? Zij zijn toch ook braaf? Onder leiding van Fretje maken allen dieren een verlanglijstje en Fretje gaat de lijstjes naar Sinterklaas brengen. De weg naar Sinterklaas ligt echter vol avonturen.

De laatste kinderfilm deze week is Dummie de Mummie: Goos Guts maakt eigenlijk nooit wat mee, totdat er opeens een levende mummie naast zijn bed zit! Samen met zijn vader besluit hij dat hij net doet of de mummie zijn neef met brandwonden is. De mummie gaat mee naar school met Goos. Als twee pestkoppen op school er van door gaan met de magische scarabee van de mummie moet Goos zijn nieuwe vriend redden.

Dan heel iets anders: Dracula Untold. Luke Evans is Vlad Tepes, de man die zal uitgroeien tot de mythologische figuur Dracula. Maar wat was de weg er naar toe? Een invasie van een imposante vijand, familie en geen uitweg zal tot een duistere beslissing leidden. Geschiedenis en fictie komen samen in deze vampierenfilm.

In jouw naam is een schitterend drama met hoofdrollen van Barry Atsma en Lotte Verbeek. Ton en Els zijn dolblij met hun eerste kindje. Maar als het pasgeboren kind overlijdt is dit een mokerslag voor het stel. Als Els opnieuw zwanger is ze dolblij maar Ton kan hier niet meer omgaan.

Dit is het tweede deel van de trilogie 'Vinex'. Het eerste deel van deel van Vinex is Onder ons. Vinex is een trilogie met gezinsdrama als hoofdonderwerp.

We gaan naar België voor Drift: een stel verblijft in Roemenië: zij lijdt aan een ziekte waaraan ze zal sterven. Hij helpt haar. Als zij overlijdt raakt hij langzaam het contact met de realiteit kwijt. Hij begint de dwalen door de Roemeense woestenij om zo tegen zijn herinneringen te vechten.

Nogmaals Barry Atma, ditmaal in een bijrol in Hector and the Search for Happiness: Hector is een excentrieke psychiater. Op een dag beseft hij dat zijn patienten er eigenlijk niet op vooruit gaan. Wat voor zin heeft zijn werk dan nog? Hector besluit op wereldreis te zijn. Op zijn reis ontmoet hij de meest bijzondere mensen.

We sluiten af met Locke: Ivan Locke heeft een gezin en werkt in een bouw. Hij staat op het punt om een grote hoeveelheid cement te bezorgen. Dan wordt hij gebeld door de vrouw waar hij zeven maanden eerder een one-night-stand mee had. Ze staat op het punt te bevallen. Hij besluit naar het ziekenhuis te rijden. Ondertussen belt hij met zijn vrouw, collega's en anderen.

Deze film bestaat uit louter scenes van Ivan Locke in zijn auto. De overige acteurs zijn alleen als stem te horen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.