compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 43 24-10 t/m 30-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Venetië blog 3: Protesta!

Venetië blog 3: Protesta!

6-9-2015 De rode loper evenementen van het filmfestival van Venetië trekken veel bekijks. Vanaf 's morgens vroeg staan hier fans op hun favoriete filmsterren te wachten. Dit wordt allemaal mooi vastgelegd door de filmcamera's.

Delen op facebook
Het protest van de docenten

Het protest van de docenten

Wat je op TV echter niet hebt kunnen zien, waren de protesten die even verderop werden gehouden. In de wandelgang naar mijn hotel kwam ik twee keer zo'n protest tegen. De eerste keer was het tegen de bezuinigingen in de culturele sector van Venetië. De stad die bekend staat om zijn Biennale heeft kennelijk financiele moeilijkheden.

Het tweede protest was een protest van leraren. Een van de demonstranten legde me uit dat er een nieuwe wet in Italië is aangenomen waardoor leraren overgeplaatst kunnen worden van de ene stad naar de andere. De demonstranten waren op weg naar het filmfestival en hoopten om door de camera's vastgelegd te worden. Ze had echter weinig hoop: 'de beveiliging laat ons er toch niet door want we worden behandeld als terroristen'.

En beveiliging heb je hier veel. Bij elke deur waar je doorheen moet staat wel een kleerkast te controleren of je het juiste pasje hebt. Ook loop je langs meerdere beveiligingsmensen als je naar een film toegaat en bij de grotere films staat er zelfs beveiliging in de zaal. Zij controleren of mensen hun telefoon wel uit hebben staan en wijzen dan met een laserpointer naar je ten teken dat je je telefoon weg moet doen. Bij de screening van The Danish Girl was het zelfs zo erg dat iemand riep: 'quit with the lasers, it's fucking annoying!'

Overigens gaan er op het festival nu al stemmen op dat The Danish Girl wel eens een Oscar nominatie zou kunnen krijgen voor Beste Acteur (Eddie Redmayne) en Beste Actrice (Alicia Vikander). In mijn volgende blog ga ik verder in op The Danish Girl.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.