compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Verhoeven weer naar Hollywood

Verhoeven weer naar Hollywood

Nederlandse filmmaker regisseert thriller 'The Surrogate'

29-5-2009 De terugkeer naar vaderlandse bodem van Paul Verhoeven was slechts van korte duur. De Nederlandse regisseur heeft zich verbonden aan The Surrogate, een thriller gebaseerd op het boek van Kathryn Mackel.

Delen op facebook

Na de lofuitingen die Zwartboek heeft ontvangen (BAFTA-nominatie, drie Gouden Kalveren) lijkt Paul Verhoeven weer gemotiveerd te zijn om aan de slag te gaan in Hollywood. Hoewel hij in de jaren '90 een veelgevraagd regisseur was na successen als Total Recall en Basic Instinct, bleef het na "Starship Troopes" en vooral Hollow Man behoorlijk stil.

Nu staan er echter een aantal filmprojecten in de planning. Voor The Surrogate werd Verhoeven specifiek gevraagd. De film wordt ontwikkeld onder de paraplu van 20th Century Fox. Het script is gebaseerd op het gelijknamige boek van Kathryn Mackel en wordt geschreven door Roderick Taylor en Bruce A. Taylor, die beiden eerder o.m. samenwerkten bij The Brave One.

In The Surrogate betaalt een onvruchtbaar koppel een scholiere om bevrucht te worden met hun laatste vruchtbare eicel. Ze komen er pas halverwege de zwangerschap achter dat hun surrogaatmoeder krankzinnig is.

De film staat gepland voor een release in 2010. De precieze datum is nog niet bekend.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.