compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Filmnieuws > Wonder Woman krijgt vrouwelijke regisseur

Wonder Woman krijgt vrouwelijke regisseur

Eerste vrouwelijke regisseur voor DC-comics

25-11-2014 Michelle MacLaren, bekend van de tv-serie 'Breaking Bad', zal de regie doen voor de aankomende DC-comicverfilming Wonder Woman. Gal Gadot zal de superheldin vertolken.

Delen op facebook
Intro's tv-serie 'Wonder Woman' (1975-1979) (c) Warner Bros. Television.

Sinds de zomer werd er al naarstig gezocht naar een vrouwelijke regisseur voor de Wonder Woman film. De studio gelooft dat een vrouw een geloofwaardigere heldin neer kan zetten dan mannelijke collega's. Deze stap past ook in het beleid van de studio om meer vrouwelijke regisseurs de leiding te geven van grootschalige projecten.

Michelle MacLaren was sinds augustus al een voorname kandidaat voor het project en gaat nu geschiedenis schrijven als de eerste vrouw die een DC-comic mag verfilmen.

Dit is ook de eerste keer dat Wonder Woman een eigen bioscoopfilm krijgt. Eerder was de superheldin wel te zien in de tv-serie 'Wonder Woman' (1975-1979), gestalte gegeven door actrice Lynda Carter. De serie verscheen 35 jaar geleden ook op de Nederlandse buis. Ondanks de lange afwezigheid op Amerikaanse televisie, zijn de pakjes van Wonder Woman nog steeds een van de meest populaire kostuums tijdens Halloween.

Voor de aankomende film zal Gal Gadot, bekend van Fast & Furious, Fast Five en Fast & Furious 6 het pakje aantrekken en haar lasso laten zwiepen. De vrouwelijke superheld zal echter eerst haar opwachting maken in Batman v Superman: Dawn of Justice, die op 25 maart 2016 uitkomt.

De Wonder Woman film wordt in juni 2017 verwacht.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.