compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Michael Gambon

Michael Gambon

Michael Gambon: films, nieuws

 
Biografie van Michael Gambon
Michael Gambon werd geboren in Dublin maar verhuisde al snel naar Londen waar zijn vader werk vond. Nadat hij naar de jongensschool en de middelbare school was gegaan deed hij een opleiding als ingenieur.

Toen Gambon negentien was voegde hij zich bij het Unity Theater-gezelschap waarmee hij diverse grote stukken speelde. Begin jaren zeventig speelde hij in diverse kleinere bioscoopfilms. TUssen '75 en '85 was hij echter niet actief als bioscoopacteur.

In 1989 verscheen hij in "The Cook the Thief His Wife & Her Lover" naast onder meer Helen Mirren. Meer recentelijk werd hij bekend door zijn rollen in Sleepy Hollow (1999) en Gosford Park (2001).

In 2004 kwam hij opnieuw volop onder de aandacht toen hij de rol van Albus Dumbledore in Harry Potter and the Prisoner of Azkaban op zich nam. Ook speelde Gambon in de vervolgdelen Harry Potter and the Goblet of Fire en Harry Potter and the Order of the Phoenix.
Trivia over Michael Gambon
Judy trailer
Michael Gambon werd geridderd door Queen Elizabeth 2.
Michael Gambon In het nieuws

Cast Paddington breidt uit

6-10-2014 Michael Gambon en Imelda Staunton hebben getekend voor Paddington. Beiden hebben ook in de Harry Potter-films meegespeeld. Verder bestaat de cast onder andere uit Ben Whishaw, Hugh Bonneville en Nicole Kidman.

Laatste filmnieuws
Huidige prijsvraag
Michael Gambon Feiten
Michael Gambon in High Heels and Low Lifes© (c) 2001 Buena Vista International
acteur, stemacteur
Geboren 19-10-1940
Michael Gambon groeide op in Londen en speelde aanvankelijk theater. Na enkele kleine filmrollen speelde hij in onder meer "The Cook the Thief His Wife & Her Lover", Sleepy Hollow en diverse Harry Potter-films.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
66 films in Utrecht deze week
66 films in Utrecht deze weekDe laatste filmvertoning in Utrecht is vanavond om 22:25 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl