compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 30 29-7 t/m 4-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Jaap Spijkers

Jaap Spijkers

Jaap Spijkers: films, nieuws

 

Biografie van Jaap Spijkers

Jaap Spijkers studeerde in 1988 af aan de Toneelschool in Arnhem. Hierna ging hij aan de slag met een vaste groep acteurs. Hij was vooral op het podium te zien. Sinds 1990 speelde hij in circa twintig Nederlandse films. Voor zijn eerste rol in 1000 Rosen kreeg hij meteen een Gouden Kalf. Daarna speelde hij als freelance acteur rollen variërend van kleine in Karakter en De Jurk en grote rollen in Met Grote Blijdschap en De Poolse bruid. Voor zijn rol in deze laatste film werd hij genomineerd voor een Gouden Kalf.

Na deze grote rollen speelde hij voornamelijk kleine rollen in o.m. de Alex van Warmerdam-films Grimm en Ober, Stille Nacht, Ik omhels je met 1000 armen en Nachtrit. Ook was hij te zien in de toneel- en televisieversie van Cloaca.

Jaap Spijkers In het nieuws

Het felbegeerde goud

Tweede deel nominaties Gouden Kalveren bekend

28-9-2011 Gisteravond zijn de laatste genomineerden van de Gouden Kalveren bekend gemaakt waaronder die van Beste Film, Beste acteur en beste actrice. Biosagenda.nl maakte een korte compilatie

In gesprek met Go Short

Interview met de organisatie en regisseur Danyael Sugawara.

16-3-2011 Vandaag, woensdag 16 maart, begint Go Short 2011, het internationale filmfestival voor de korte film. Biosagenda.nl . BiosAgenda sprak met organisator Marjolein Kooijman en regisseur van de openingsfilm Danyael Sugawara over het Internationaal Filmfestival Go Short 2011.

Première Majesteit en onthulling tegels Beste Acteurs in Utrecht

Meer nominaties Gouden Kalveren bekendgemaakt

28-9-2010 Maandagavond was wederom een drukke dag in Utrecht voor onze fotograaf. Vroeg in de avond werden de Tegels onthuld voor Beste Acteurs, 's avonds de première van Majesteit. Dinsdagavond laat werden nog meer nominaties voor de Gouden Kalveren bekend gemaakt.

De Punt best bekeken Telefilm ooit

Film over Molukse treinkaping trekt meer kijkers dan Studio Sport

6-5-2009 Met 802.000 kijkers is De Punt de best bekeken Telefilm sinds de start van het Telefilmproject tien jaar geleden. Bij de uitzending, afgelopen zondag, behaalde De Punt zelfs hogere kijkcijfers dan Studio Sport.

Laatste filmnieuws

Jaap Spijkers Feiten

acteur
Jaap Spijkers won in 1994 een Gouden Kalf voor zijn rol in 1000 Rosen. Hij had hoofdrollen in Met Grote Blijdschap en De Poolse bruid en speelde daarna voornamelijk kleine rollen.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

70 films in Arnhem deze week

70 films in Arnhem deze weekDe laatste filmvertoning in Arnhem is vanavond om 22:30 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl