compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU

Jackie en Oopjen

Voor alle leeftijdenAudiodescriptie beschikbaar

Pitch

In Jackie en Oopjen komt Jackie bijna dagelijks in het museum waar haar moeder werkt. Op een avond ontdekt ze dat een vrouw — Oopjen genaamd — uit een beroemde schilderij uit de Gouden Eeuw is gestapt. De vrouw blijkt totaal niet opgewassen te zijn voor de moderne tijd en Jackie besluit haar te helpen, maar ze probeert ook uit te vogelen hoe ze haar weer in het schilderij krijgt.
Delen op facebook
Jackie en Oopjen
Nederlandse première: 14-10-2020
Nederland, 2020, 90 min,

Jackie en Oopjen trailer

Trailer van Jackie en OopjenBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Jackie en Oopjenhttps://i1.ytimg.com/vi/Fbz40tvwjF8/hqdefault.jpg2020-08-01
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Jackie en Oopjen - Bioscopen, Tijden & Tickets

Jackie en Oopjen in de bioscoop

Synopsis distributeur

De 12-jarige Jackie (Frouke Verheijde) is kind aan huis in het Rijksmuseum. Haar moeder Mouna (Karina Smulders) werkt daar als conservator. Wanneer de beroemde Rembrandt-schilderijen van Marten Soolmans en Oopjen Coppit worden tentoongesteld, gebeurt er iets wonderlijks. Als Jackie na sluitingstijd langs hun portretten loopt, volgen de ogen van Oopjen (Sarah Bannier) haar. Jackie dacht dat ze het zich gewoon inbeeldde, maar dit blijkt niet zo te zijn. Plotseling staat Oopjen voor haar neus, maar Jackie wil niets van haar weten. Ze denkt dat het een verklede actrice is. Maar al snel wordt duidelijk dat Oopjen de waarheid spreekt. Ze is uit het schilderij gestapt omdat ze dacht dat Jackie Aeltje was, het zusje wat ze al jaren kwijt is. Wanneer Oopjen haar vergissing inziet is ze radeloos. Maar de stoere Jackie heeft een groot hart en bovendien is ze gewend om iedereens problemen op te lossen. Ze neemt Oopjen stiekem mee naar huis, zodat ze samen op zoek kunnen naar het schilderij van het verloren zusje. Maar hoe gaat ze die wereldvreemde Oopjen ooit verborgen houden voor haar moeder? En hoe komt Oopjen weer terug in het schilderij? Het antwoord op dit alles zie je vanaf 14 oktober in de vrolijke familiefilm Jackie en Oopjen.

Productiemaatschappij: Column Film, Fiction Valley

Cast & Regisseur

Jaap Spijkers

Directeur Rijksmuseum
Karina Smulders

Mouna Meyer
Sarah Bannier

Oopjen Coppit
Dick van den Toorn

Veilingmeester