compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 02 14-1 t/m 20-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Films vervroegd uit op Pathé Thuis

Films vervroegd uit op Pathé Thuis

Films die vlak voor lockdown in de bioscopen draaiden op vod

Streamingdienst Pathé Thuis brengt volgende week een aantal nieuwe films vervroegd uit op het platform. Filmtitels zoals Casanova’s, Honest Thief en After we Collided. De streamingdienst is momenteel in gesprek met diverse studio’s om het aanbod verder uit te breiden.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Streamingdienst Pathé Thuis springt in het gat dat is ontstaan nu de bioscopen ineens hun deuren moeten sluiten, door de films die net nog in de bioscopen te zien waren uit te brengen als video on demand (vod). Normaal is er een zogenaamde 'window' van enkele weken tot maanden voordat een film aangeboden kan worden op vod. Gisteren bracht de dienst al de kaskraker Tenet op vod uit.Pathé Thuis is in gesprek met studio’s en distributeurs om er samen voor te zorgen dat Nederland, nu de bioscopen dicht moeten, nog steeds toegang heeft tot een ruim aanbod aan nieuwe films. Vanaf volgende week zijn Casanova's, Honest Thief, After We Collided, Bigfoot Family, Fatman, A Christmas Gift From Bob, The Very Excellent Mr. Dundee, Jackie en Oopjen en The Dark and the Wicked beschikbaar om te huren op het platform.

Liam Neeson in Honest Thief

Liam Neeson in Honest ThiefThomas van de Weerd, directeur en mede-eigenaar van Pathé Thuis laat weten: “Wij vinden het, juist in deze tijd waarin wij massaal met elkaar thuis zijn, belangrijk om hen te voorzien van het grootste aanbod films om uit te kiezen. Dat betekent ook de nieuwste films, waarvan we betreuren dat Nederlanders niet meer de kans hebben om deze op het grote doek te zien. Desalniettemin willen we de films de aandacht blijven geven die ze verdienen, en filmliefhebbers juist in deze periode de toegang geven tot het nieuwste aanbod.”Andere aanbieders

Naast Pathé Thuis zijn andere aanbieders van films die pas nog in de bioscoop draaien: zo werken de filmhuizen samen met Picl, die tegelijk met de filmtheaters filmhuisfilms als video on demand aanbieden. Disney+ brengt momenteel al de filmtitels tegelijk uit in de bioscoop en als vod, denk hierbij naast Disney ook van aanverwante bedrijven zoals Marvel en Pixar.

BiosAgenda.nl publiceert dagelijks een top 10 gebaseerd op alle vod-aanbieders. Door op een filmtitel te klikken bij BiosAgenda.nl is ook te zien wie de film als vod aanbiedt.

Wat het aanbod van Pathé Thuis uniek maakt is dat het een veel breder aanbod betreft dan andere aanbieders.

De streamingdienst had al meer dan 2500 filmtitels in hun catalogus van alle bekende filmstudio’s waaronder Disney, Warner Brothers, Universal Pictures, Sony en Paramount Pictures. De laatste maanden is de dienst ook druk bezig geweest om oude klassiekers aan hun aanbid toe te voegen. Gebruikers van de dienst betalen per gehuurde of gekochte film (transactional VOD).


Links:
  1. Pathé Thuis
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.