compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU

Bluebird

***1/20
Waardering: 3.8/5

Pitch

Merel is een zelfstandig en onafhankelijk meisje van dertien met een tomeloze energie. Ze gaat graag naar school, vindt hoge cijfers halen leuk en bij repetities voor de schoolmusical overstemt ze iedereen. Maar dan wordt ze zomaar, van de ene op de andere dag, het slachtoffer van pesterijen en moet ze leren overleven in de jungle die school heet.
Delen op facebook
Bluebird
Nederland, 2004, 90 min,

bijzonderheden

'Blue Bird' is de derde uit een serie van zes nieuwe Telefilms, net zoals Cloaca. Egmond Film, dat de film voor de NCRV produceerde, wilde 'Blue Bird' graag in de bioscoop uitbrengen. Distributeur A-Film toonde interesse, maar alleen als de film pas een jaar later op televisie zou worden uitgezonden. Dat was niet bespreekbaar in Hilversum; de NCRV hield vast aan de eerder gemaakte afspraken.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Mijke de Jong (1959) regisseerde speelfilms, korte films, documentaires en theaterstukken. Ze maakte haar speelfilmdebuut in 1989 met In krakende welstand. Haar tweede speelfilm "Hartverscheurend" werd met succes op vele internationale festivals vertoond. Ze maakte ook Broos (1997), "Lopen" (1999), Uitgesloten (2000) en De Dioscuren (2001).

Recensies van Bluebird

Bluebird - Bioscopen, Tijden & Tickets

Bluebird in de bioscoop

Wil je Bluebird zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


We volgen Merel, een meisje van 13, op de huid en zien wat er gebeurt als ze van de ene op de andere dag gepest wordt.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Egmond Film & Televisie