compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Films > Bluebird

Bluebird

***1/20
Waardering: 3.8/5

drama, filmhuis

Pitch van Bluebird
Merel is een zelfstandig en onafhankelijk meisje van dertien met een tomeloze energie. Ze gaat graag naar school, vindt hoge cijfers halen leuk en bij repetities voor de schoolmusical overstemt ze iedereen. Maar dan wordt ze zomaar, van de ene op de andere dag, het slachtoffer van pesterijen en moet ze leren overleven in de jungle die school heet.
Delen op facebook
Bluebird
Nederland, 2004, 90 min,
bijzonderheden over Bluebird
'Blue Bird' is de derde uit een serie van zes nieuwe Telefilms, net zoals Cloaca. Egmond Film, dat de film voor de NCRV produceerde, wilde 'Blue Bird' graag in de bioscoop uitbrengen. Distributeur A-Film toonde interesse, maar alleen als de film pas een jaar later op televisie zou worden uitgezonden. Dat was niet bespreekbaar in Hilversum; de NCRV hield vast aan de eerder gemaakte afspraken.
Aanloop van Bluebird
Mijke de Jong (1959) regisseerde speelfilms, korte films, documentaires en theaterstukken. Ze maakte haar speelfilmdebuut in 1989 met In krakende welstand. Haar tweede speelfilm "Hartverscheurend" werd met succes op vele internationale festivals vertoond. Ze maakte ook Broos (1997), "Lopen" (1999), Uitgesloten (2000) en De Dioscuren (2001).
Recensies van Bluebird
BioscoopAgenda van Bluebird

Bluebird in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Bluebird zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 4 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


We volgen Merel, een meisje van 13, op de huid en zien wat er gebeurt als ze van de ene op de andere dag gepest wordt.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen