compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Katie Holmes

Katie Holmes

Katie Holmes: films, nieuws

 

Biografie van Katie Holmes

Katie Holmes werd dankzij de serie Dawson's Creek een populaire tienerster. Tegenwoordig richt ze zich volledig op haar filmcarrière, met groeiend succes.

Katie Holmes heeft haar doorbraak te danken aan één videoband. Producer Kevin Williams, die druk bezig was met de casting van zijn nieuwe jongerensoap Dawson's Creek, kreeg haar auditietape onder ogen en was zo onder de indruk van haar, dat ze direct een uitnodiging kreeg om naar Hollywood te komen voor een live auditie.

Zodoende leerde het publiek haar in 1998 kennen als Joey Potter: het enige karakter dat van begin tot eind in elke Dawson's Creek te zien is geweest. Jongerenmagazines, maar ook serieuze filmcritici bewonderden haar uitstraling, die sexy, overtuigend en charismatisch werd genoemd.

Toen Dawson's Creek in 2003 van de buis verdween, had Holmes alle ruimte om zich op grotere bioscoopproducties te richten. Nog datzelfde jaar verscheen ze in The Singing Detective, naast Mel Gibson en Adrien Brody. Later volgden nieuwe hoofdrollen in Pieces of April en als presidentsdochter in de romantische komedie First Daughter.

Op 18 november 2006 is Katie getrouwd met Tom Cruise, met wie ze dochter Suri kreeg op 18 april 2006. Na het huwelijk nam ze de naam aan van haar man.

Katie Holmes In het nieuws

(c) DFW

Logan Lucky recensie

22-8-2017 Vier jaar nadat hij de filmwereld vaarwel zei, keert Steven Soderbergh terug naar het grote scherm met een aanstekelijke heist-komedie.

Tom Cruise en Katie Holmes getrouwd

20-11-2006 De Amerikaanse filmsterren Tom Cruise en Katie Holmes zijn zaterdagavond in het middeleeuwse Italiaanse stadje Bracciano volgens de voorschriften van Scientology-kerk in het huwelijk getreden.

Laatste filmnieuws

Katie Holmes Feiten

Katie Holmes in Brahms: The Boy II (2020)
acteur
Geboren 18-12-1978
Katie Holmes werd dankzij de serie Dawson's Creek een populaire tienerster. Tegenwoordig richt ze zich volledig op haar filmcarrière, met groeiend succes.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

66 films in Arnhem deze week

66 films in Arnhem deze week66 films zijn te zien in Arnhem deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl