compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 2-4 t/m 8-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Ron Brandsteder

Ron Brandsteder

Ron Brandsteder: films, nieuws

 

Biografie van Ron Brandsteder

Ronald Brandsteder is een Nederlandse televisiepresentator, die al op zeventienjarige leeftijd zijn debuut maakte op de Nederlandse tv met een optreden van zijn cabaretgroep.

Na enkele jaren te hebben gewerkt, werd Brandsteder in 1978 ontdekt door Ivo Niehe. Hierna verwierf hij nationale faam met de 'Showbizzquiz'.

Bij RTL4 was Brandsteder onder meer te zien in 'Wie Ben Ik', 'Moppentoppers', 'Sterrenflat' en 'Laat Ze Maar Lachen'. Sinds augustus 2005 presenteert hij voor deze zender samen met Sylvana Simons het programma 'Dancing with the Stars'.

Op het witte doek was Ron Brandsteder onder meer te zien in zijn rol van Vledder in de speelfilm "De Cock en de Moord in Extase" en speelde hij in de film Het Veld van eer.

Ron Brandsteder heeft enkele hitjes achter zijn naam staan, zoals 'Engelen bestaan niet', 'Hand in hand achter Oranje', 'Ik hield altijd alleen van jou', 'Lieve Bella Beer' en 'Nederland'. In het theater speelt Brandsteder al enkele jaren samen met zijn goede vriend André van Duin in diens revue's.

Ron Brandsteder trouwde in 1979 met zangeres Patty Brard, maar het paar bleef niet bij elkaar. Sinds 1983 is hij getrouwd met Yvonne Baggen. Samen hebben ze twee zonen, Rick (1984) en Robert (1986).

Ron Brandsteder In het nieuws

Emily Blunt, Joel Dawson, Lin-Manuel Miranda, Pixie Davies en Nathanael Saleh in Mary Poppins Returns

Filmtips voor de kerstvakantie

21-12-2018 De drukke decemberdagen zijn bijna achter de rug. Die extra vrije uren zijn goed te besteden in de bioscoop. Deze films zijn volgens BiosAgenda de moeite waard deze kerstvakantie.

Ron Brandsteder in nieuwe Plopfilm

Nieuwe film over Belgische kabouter eind 2009 in de bioscoop

29-10-2008 Ron Brandsteder maakt zijn opwachting in de nieuwe Plopfilm Plop en de Kabouterbaby. Hij vertolkt de rol van proefkabouter.

Laatste filmnieuws

Ron Brandsteder Feiten

acteur, stemacteur
Geboren 19-5-1950
Ron Brandsteder is bij het grote publiek bekend als presentator van vele tv-shows. Hij speelde echter ook in films en is de sidekick van André van Duin in diens shows.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+