compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 23 4-6 t/m 10-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Wieteke van Dort

Wieteke van Dort

Wieteke van Dort: films

 

Biografie van Wieteke van Dort

Wieteke van Dort (uitsnede van foto gemaakt 16-12-2004 Expositie Wieteke in Pulchri Studio, Den Haag.)
© © 2004 Miep Bos, Beeldend kunstenares
Wieteke van Dort werd op 16 mei 1943 in Soerabaja, Indonesië geboren. Op 14 jarige leeftijd kwam zij met haar familie naar Nederland om zich in Den Haag te vestigen.
Na haar middelbare schoolopleiding ging Wieteke naar de toneelschool in Amsterdam.

Daarna speelde ze vier jaar bij de Nieuwe Komedie/Toneelgroep Arena. Toen volgde er een seizoen als cabaretière bij Wim Kan en vervolgens keerde ze terug bij de Nieuwe Komedie. In 1970 trouwde Wieteke en deed jarenlang alleen radio en televisie werk.

Toen volgden programma's als Wij en de wereld en de Seniorenshow Dat ik dat nog mag meemaken. Ook kwam Wieteke op televisie als Tante Lien in de Late Late Lien Show van de VARA. Dat had verstrekkende gevolgen. Er kwamen drieduizend brieven na de eerste aflevering en tot op heden leeft Tante Lien voort.

In de loop der jaren hebben Wieteke en de programma's waar zij haar medewerking aan verleent, een enorm aantal onderscheidingen gekregen.
Op 29 april 1999 heeft Wieteke van Dort een Koninklijke onderscheiding gekregen. Zij is geridderd in de Orde van Oranje Nassau.

Onlangs op haar 60 ste verjaardag besloot zij echter om meer tijd te besteden aan schilderen en schrijven dus er kunnen hooguit een paar voorstellingen per maand aangenomen worden.
Laatste filmnieuws

Wieteke van Dort Feiten

acteur
Geboren 16-5-1943
Wieteke van Dort werd op 16 mei 1943 in Soerabaja, Indonesië geboren. Na haar toneelopleiding ging zij acteren, schrijven en zingen. Wieteke werd bekend als Tante Lien in de Late Late Lien Show van de VARA.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

63 films in Rotterdam deze week

63 films in Rotterdam deze weekDe laatste filmvertoning in Rotterdam is vanavond om 22:00 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl