compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 21-1 t/m 27-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Nuri Bilge Ceylan

Nuri Bilge Ceylan

Nuri Bilge Ceylan: films, nieuws

 

Biografie van Nuri Bilge Ceylan

Turkse filmmaker die vaak familieleden laat optreden in zijn films. Hij heeft veel aandacht voor de fotografie en stilte in zijn films. Zijn films spelen zich vaak op het platteland af.

Hij debuteerde met de korte film Koza in 1994 welkte hij maakte met behulp van negatieven van een reis van hem in Rusland en met oud filmmateriaal. Zijn eerste lange speelfilm "Kazaba" maakte hij in 1998.

Trivia over Nuri Bilge Ceylan

Hij heeft meerdere malen de Gouden Palm gewonnen in Cannes.

Nuri Bilge Ceylan In het nieuws

Jury Istanboel trekt zich terug

Slot ceremonie geannuleerd

14-4-2015 Het 34e Istanbul Film Festival schrapt alle competities dit jaar. Het festival werd gedwongen om de Koerdische documentaire Bakur terug te trekken afgelopen zondag. Uit solidariteit trokken andere Turkse filmmakers hun films terug en de jury stapte op.

Speelweek 39: nieuw in de bioscoop

24-9-2014 Een spannende week, maar liefst vier van de acht films zijn actiefilms. De film van de week is Bloedlink, waarin zich een spannend kat-en-muis-spel voordoet. Pijnstillers is een boekverfilming, naar het gelijknamige boek van Carry Slee.

Faye Dunaway © photo by Jerry Schatzberg – Artwork: H5 (M. Lelièvre, B. Parienté)

Selectie voor Gouden Palm bekend

Cannes filmfestival maakt programma bekend

14-4-2011 De organisatie van het beroemde filmfestival in Cannes heeft de films die meedingen voor een Gouden Palm bekend gemaakt. Het festival zal plaats vinden van 11 tot en met 22 mei.

Duitsland zeer goed vertegenwoordigd in Cannes

Zeker tien Duitse coproducties dingen mee naar de filmprijzen

8-5-2009 Het Cannes Film Festival, dit jaar van 13 tot 24 mei, heeft een groot aantal Duitse coproducties geselecteerd. De openingsfilm en de juryleden zijn ook al bekend.

Entre les murs wint Gouden Palm

Film van Laurent Cantet wint festival Cannes

26-5-2008 Zondag had acteur Robert De Niro de eer om de meest prestigieuze filmprijs van het filmfestival in Cannes te overhandigen aan "Lauren Cantet" voor zijn film Entre les murs (The Class).

Laatste filmnieuws

Nuri Bilge Ceylan Feiten

acteur, camera, montage, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 1959
Turkse filmmaker die vaak familieleden laat optreden in zijn films. Hij heeft veel aandacht voor de fotografie en stilte in zijn films.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+