compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 22-9 t/m 28-9
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Tina Fey

Tina Fey

Tina Fey: films, nieuws

 

Biografie van Tina Fey

Steve Carell en Tina Fey in Date Night
Steve Carell en Tina Fey in Date Night
Tina Fey startte haar acteercarrière bij het theatergezelschap The Second City in Chicago. Ze was er jaren actief, toen het comedy-programma Saturday Night Live (SNL) in 1995 langs kwam op zoek naar talent. Fey kwam via vriend Adam McKay aan boord als schrijver bij SNL.

Na enkele jaren werd Fey de eerste vrouwelijke hoofdschrijver van SNL en maakte ze haar debuut als gastacteur. In de jaren daarna werd ze vast onderdeel van de cast. In 2008 gingen beelden van haar persiflage op de republikeinse kandidaat voor het vice presidentschap Sarah Palin de wereld over.

In 2006 startte de sitcom '30 Rock'. De serie kreeg goede recensies en Fey kreeg voor haar rol in 2007 een Golden Globe. Op het witte doek was Fey te zien in onder meer Mean Girls, waarvan ze zelf het script schreef. Begin 2008 kreeg Fey met haar rol in Baby Mama haar eerste hoofdrol in een bioscoopfilm naast SNL co-ster en vriendin Amy Poehler.

Trivia over Tina Fey

Getrouwd met Jeff Richmond, regisseur van The Second City

Haar moeder komt uit Griekenland

Doordat Fey vaak een zwarte bril draagt en van Griekse komaf is, wordt ze vaak vergeleken met "Nana Mouskouri".

Tina Fey In het nieuws

'Tina Fey in the Muppets 2'

9-1-2013 Tina Fey is in gesprek om te kijken of ze een rol kan krijgen in het vervolg op The Muppets. De actrice en schrijver van 30 Rock presenteert dit jaar ook nog eens the Golden Globes.

'Slumdog' ook favoriet bij producenten en acteurs

PGA en SAG Awards dit weekend uitgereikt

26-1-2009 Zowel door het Screen Actors Guild (SAG) als van de Producers Guild of America (PGA) werd Slumdog Millionaire onderscheiden. De film van Danny Boyle is hierdoor huizenhoge favoriet om bij de Academy Awards de meest begeerde Oscar te winnen.

Slumdog Millionaire winnaar Golden Globes

Twee awards voor Kate Winslet

12-1-2009 Het 66ste awardsgala was een emotionele aangelegenheid met de film Slumdog Millionaire en actrice Kate Winslet als grote winnaars en een postuum eerbetoon aan de overleden acteur Heath Ledger in de vorm van een ovationeel applaus.

Sweeney Todd en Atonement winnaars Golden Globes

Sobere persconferentie duurt niet veel langer dan een half uur

14-1-2008 De 65ste uitreiking van de Golden Globes zal niet herinnerd worden door de pracht en praal, maar door de soberheid waarmee ze uitgevoerd werd. De door de schrijversstaking geplaagde Awards-ceremonie werd dit jaar in de vorm van een persconferentie uitgevoerd in volledige afwezigheid van de winnende acteurs en filmmakers.

Laatste filmnieuws

Tina Fey Feiten

acteur, producent, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 18-5-1970
Tina Fey werd bekend als schrijver en actrice van de Amerikaanse tv-show Saturday Night Live. Haar persiflage op Sarah Palin werd wereldberoemd. Ze speelde daarnaast in onder meer Mean Girls en Baby Mama.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

155 films in Amsterdam deze week

155 films in Amsterdam deze weekDe laatste filmvertoning in Amsterdam is vanavond om 22:20 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl