compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Grimm (re-edit)

Grimm (re-edit)

***00
Waardering: 3/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarSeks

drama, filmhuis, komedie

Pitch van Grimm (re-edit)
Jacob en zijn zus Marie worden door hun werkeloze vader in het bos achtergelaten. Ze vinden een briefje van moeder met het adres van haar broer in Spanje. Eenmaal in Spanje ontmoet Marie de chirurg Diego en wordt verliefd op hem. Tot verbijstering van Jacob trouwt Marie met Diego. Na de bruiloft probeert de jaloerse Jacob zijn zusje bij Diego weg te krijgen. Wanneer dat niet lukt, begint hij zijn zwager te tarten.
Delen op facebook
Grimm (re-edit)
Nederlandse première: 10-10-2019
Nederland, 2003, 90 min,
bijzonderheden over Grimm (re-edit)
Van Warmerdam: "Zoals de titel al doet vermoeden zijn er elementen van de sprookjes van de gebroeders Grimm terug te vinden in de vertelling; sommige zijn overduidelijk, andere meer verborgen. (...) Ik heb vier Hollandse films gemaakt. Met Grimm trek ik niet alleen de hoofdpersonages Jacob en Marie de grens over, maar ook mijzelf als filmmaker. Ik heb mijn filmische/Hollandse blik op een ander land, op een andere cultuur willen richten."
Aanloop van Grimm (re-edit)
Alex van Warmerdam regisseerde eerder ook Abel (1986), De Noorderlingen (1992), De Jurk (1996) en Kleine Teun (1998). Hoofdrolspelers Jacob Derwig en Halina Reijn werkten eerder met Van Warmerdam in het theater. Op het Nederlands Filmfestival van 2002 ontving Jacob Derwig een Gouden Kalf voor zijn rol in Zus & Zo, de Nederlandse inzending voor de Oscars in 2003.
Recensies van Grimm (re-edit)
BioscoopAgenda van Grimm (re-edit)

Grimm (re-edit) in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Grimm (Re-edit) begint als een variant op Hans en Grietje en veranderd gaandeweg in een roadmovie, thriller en western. De geestige, maar ook grimmige, deels Spaans gesproken film begint in een winters Hollands landschap waar een armlastige man zijn zoon en dochter, Jacob (Jacob Derwig) en Marie (Halina Reijn) in het bos achterlaat. Een briefje van hun moeder sommeert hen naar een oom in Spanje te gaan. Eenmaal in Spanje wordt Marie verliefd op een rijke chirurg die samenwoont met zijn zwijgzame zus. Voor Jacob is geen plaats meer.