compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 21-11 t/m 27-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Grimm (re-edit)

Grimm (re-edit)

Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch
Op een winterdag worden Jacob en zijn zus Marie achtergelaten in de bossen door hun vader. In zijn jas vind hij een briefje waarin hun moeder hen vraagt naar hun oom in Spanje te gaan. Eenmaal in Spanje ontmoet Marie de chirurg Diego en wordt verliefd. Terwijl Jacob er alles aan doet de twee uit elkaar te krijgen wordt het al snel duidelijk dat dit niet zonder problemen zal gaan.
Delen op facebook
Grimm (re-edit)
Nederlandse première: 10-10-2019
90 min,
Grimm (re-edit) trailer en bijzonderheden
In de re-edit van Grimm (2003) is vrijwel geen enkele scène ongewijzigd gebleven. Verspreid over vier jaar hebben de regisseur Alex van Warmerdam en zijn vaste editor Job ter Burg de bezem door zijn film gehaald.
Aanloop
Actrice Halina Reijn (die Marie speelt) kan je kennen van haar rol in De Zevende Hemel (2016) en van haar onlangs uitgebrachte regiedebuut Instinct (2019). Haar tegenspeler Jacob Derwig die in de rol van Marie's broer Jacob kroop, is bekend van onder andere zijn rol in Bankier van het Verzet (2018) en Alles is familie (2012).
Grimm (re-edit) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Grimm (re-edit) in de bioscoop

Wil je Grimm (re-edit) zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


Niets gevonden voor Grimm (re-edit).


Op een winterdag worden Jacob (Jacob Derwig) en zijn zus Marie (Halina Reijn) achtergelaten in de bossen door hun werkeloze vader. In zijn jas vind hij een briefje van zijn moeder waarin ze hen vraagt naar hun oom in Spanje te gaan.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen


Synopsis distributeur
Grimm re-edit is de film die het altijd al had moeten zijn. Het is de nieuwe montage van zijn film Grimm (2003), de vijfde film van regisseur Alex van Warmerdam en de enige film waarvan de Nederlandse regisseur vond dat hij er meer uit had kunnen halen. Zestien jaar later is Grimm re-edit het resultaat van een nieuwe edit mét nieuw beeld, geluid en muziek.

Grimm re-edit is de film die het altijd al had moeten zijn. Het is de nieuwe montage van zijn film Grimm (2003), de vijfde film van regisseur Alex van Warmerdam en de enige film waarvan de Nederlandse regisseur vond dat hij er meer uit had kunnen halen. Zestien jaar later is Grimm re-edit het resultaat van een nieuwe edit mét nieuw beeld, geluid en muziek. is een modern sprookje dat begint als een variant op Hans en Grietje en gaandeweg verandert in een roadmovie, thriller en western. De film begint in een winters Hollands landschap waar een armlastige man zijn zoon en dochter, Jacob (Jacob Derwig) en Marie (Halina Reijn), in het bos achterlaat. Een briefje van hun moeder sommeert hen naar een oom in Spanje te gaan. Eenmaal in Spanje wordt Marie verliefd op een rijke chirurg die samenwoont met zijn zwijgzame zus. Voor Jacob is geen plaats meer.